ΕΠΟ, Superleague κα...

Notifications
Clear all

ΕΠΟ, Superleague και ΠΑΟΚ

199 Posts
9 Users
107 Reactions
4,887 Views
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να είναι πρωταθλητής Ελλάδος, μετά από ένα επικό comeback στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, εκεί που κέρδισε κατά σειρά, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη. Οι «ασπρόμαυροι» ωστόσο, δεν είναι… πρωταθλητές αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο της Τούμπας. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκονται στην τρίτη θέση.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΑΕΚ με το νεόκτιστο γήπεδο της, 384.082 θεατές (συνολικά) βρέθηκαν στα ματς της ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που «μεταφράζεται» σε μέσο όρο 27.434 θεατών. Στη δεύτερη θέση της λίστας προσέλευσης θεατών βρίσκεται ο Ολυμπιακός με 286.695 φιλάθλους στα εντός έδρας παιχνίδια του (μ.ο. 23.891). Ο ΠΑΟΚ όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω βρίσκεται στην τρίτη θέση με 183.421 εισιτήρια να έχουν κοπεί συνολικά, με τον «ασπρόμαυρο» μέσο όρο να είναι 14.109!

Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τον Άρη (89.455 εισιτήρια, μ.ο. 6.390 θεατές), ενώ πρώτη επαρχιακή ομάδα ήταν ο ΟΦΗ με μέσο όρο 4.298 θεατών (55.869 εισιτήρια). Στο πρωτάθλημα κόπηκαν συνολικά 1.290.793 εισιτήρια και ο μέσος όρος θεατών ήταν 7.683, αισθητά μειωμένος σε σχέση με την περσινή σεζόν (1.742.788 εισιτήρια, μ.ο. 7.322).

Η λίστα με την προσέλευση θεατών στη Superleague:

ΟΜΑΔΑ Μ.Ο.

A.E.K. 27.434
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 23891
Π.Α.Ο.Κ. 14109
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10293
ΑΡΗΣ 6390
Ο.Φ.Η. 4298
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2553
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 2207
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 2094
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1789
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 1286
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1224
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1030
ΚΗΦΙΣΙΑ 1027

Πηγή: inpaok.com

Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.

Posted : 01/06/2024 1:11 pm
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered

«Σήμερα ανακοινώνω και επισήμως την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ΕΠΟ»

«Καλησπέρα σε όλους! Σας ευχαριστώ που με τιμάτε για την παρουσία σας. Αισθάνομαι συγκινημένος γιατί βλέπω πρόσωπα γνωστά και φιλικά απέναντί. Σήμερα ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τις εκλογές που θα γίνουν στις 22 Ιουλίου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, Βασίλη Γκαγκάτση, τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τη σύζυγό μου. Θα ήθελα να είναι εδώ και η μητέρα μου σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παρόντες», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτησε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε ότι ο εν λόγω αγώνας είναι ομαδικός και όχι προσωπικός, ούτως ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει ένα βήμα μπροστά, ενώ ευχαρίστησε και τον Τάκη Μπαλτάκο για την στήριξή του. Επίσης, σημείωσε ότι με την σημερινή συνέλευση ότι η επόμενη μέρα έχει κριθεί και θα πρέπει να αξιολογηθούν οι απαιτήσεις που υπάρχουν.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, ανέφερε πως δεν θα πρέπει ποτέ ξανά να γίνει τελικός κυπέλλου χωρίς κόσμος, ενώ είναι χρέος της εθνικής ομάδας να βρεθεί ξανά σε τελικά μεγάλου τουρνουά.

Στην εκδήλωση δίνει το παρόν ο Πρόεδρος ένωσης γυναικών, Αντώνης Κιουρεξίδης, αλλά και η Ένωση προπονητών.

«Η ένωση γυναικών έχει διπλή ψήφο. Τις επόμενες ώρες αναμένεται ακόμη μία ανακοίνωση από μία ένωση που δεν δίνει το παρόν. Έχουμε μαζί μας πάνω από τις μισές ομάδες της Super League και τουλάχιστον άλλες 4-5 Ενώσεις, που δεν έχουν ανακοινώσει την στήριξη αλλά είναι μαζί μας. Θεωρώ ότι πάνω από 50 μέλη της συνέλευσης στηρίζουν την προσπάθειά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Γκαγκάτσης.

«Είναι κάτι που με συγκινεί. Μετά από 16 χρόνια δε θα είμαι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δε θα κρύψω ότι είμαι ΠΑΟΚ από μικρό παιδί! Από 8 χρονών που με πήγε για πρώτη φορά ο πατέρας μου στο γήπεδο. Αυτήν τη στιγμή, όμως, καταθέτω υποψηφιότητα για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και όλες οι ομάδες, θα αντιμετωπίζονται ισότιμα. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και ο Άρης και οι υπόλοιπες ομάδες. Είναι μια συγκινητική στιγμή για μένα. Στην Τούμπα, όποτε πηγαίνω, θα πηγαίνω μόνο ως φίλαθλος, όπως πριν το 2008».

«Δηλώνω επίσημα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ΕΠΟ ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στις 22 Ιουλίου του 2024. Σήμερα ήταν μία συγκέντρωση νίκης. 38 Ενώσεις, με 39 ψήφους και μία ακόμη Ένωση που θα βγάλει ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, έχουν δηλώσει επίσημα την στήριξή τους στην υποψηφιότητα μου και στην υποψηφιότητα των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής που κατεβαίνουν μαζί μου.

Είναι ένα μήνυμα νίκης αυτή η συγκέντρωση. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε ενωτικά όμως, όλο το ποδόσφαιρο, ακόμη και αυτοί που δεν θα ψηφίσουν, ακόμη και οι Ενώσεις που δεν ήταν παρούσες, ακόμη και οι Ενώσεις που μπορεί να κατεβάσουν υποψηφίους που δεν είναι στο ψηφοδέλτιό μας... 

Δεν έκανα προγραμματικές δηλώσεις, ο εκσυγχρονισμός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όμως είναι το πρώτο στοίχημα. Θα μιλήσω για την ΚΕΔ, επειδή ενδιαφέρει πολλούς και επειδή επί 16 χρόνια εργαζόμουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την οποία αποχωρώ από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Θα στείλουμε στον κ.Ροζέτι απευθείας επιστολή να μας υποδείξει υποψήφιους για την θέση του αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ. Έναν, δύο, όσους νομίζει ο ίδιος πως είναι κατάλληλοι γι΄αυτήν την θέση. Ο συγκεκριμένος επικεφαλής της ΚΕΔ, ο οποίος θα επιλεγεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου και εν συνεχεία θα εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή, θα πλαισιωθεί από τους συνεργάτες που ο ίδιος θα επιλέξει.

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός. Και από εκεί θα ζητήσουμε, και γι΄αυτήν την θέση, την στήριξη της UEFA, είναι πολύ σημαντικό να κατατεθούν βιογραφικά. Και η Εκτελεστική Επιτροπή μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να πάρει την καλύτερη απόφαση για την αναβάθμιση της ΕΠΟ».

Για την έδρα του τελικού Κυπέλλου: «Πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς έπαρση και αλαζονεία, δεν έχει σημασία ότι σήμερα έχουν κριθεί οι εκλογές. Την επόμενη μέρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ακόμη και οι Ενώσεις που δεν ήταν εδώ σήμερα, ακόμη και οι ΠΑΕ που δεν θα στηρίξουν την συγκεκριμένη κίνηση, μόνο ενωτικά μπορεί να βρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος υπήρξε ένα σημείο καμπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από την ομάδα που προέρχομαι και δεν ήταν φαβορί να το κατακτήσει, από τον ΠΑΟΚ. Η κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου για πρώτη φορά από ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό, του Κυπέλλου από μία άλλη μεγάλη ομάδα τον Παναθηναϊκό παίζοντας στον τελικό με μία επίσης της πόλης μας, τον Άρη, σε άδειες κερκίδες όμως.

Δεν μπορεί να επαναληφθεί αυτό προφανώς, έχω ακούσει και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, δεν είναι κάτι που διαφωνώ, ίσα-ίσα συμφωνώ. Θα πρέπει να μπει στην προκήρυξη του Κυπέλλου είτε το ΟΑΚΑ, είτε το Καυτανζόγλειο μόνο και εφόσον τηρεί τις προϋποθέσεις για να γίνεται τελικός όταν βρίσκεται σε αυτόν μία ομάδα από την Θεσσαλονίκη. Διαφορετικά, αν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις, το ΟΑΚΑ είναι μονόδρομος για να γίνεται τελικός με κόσμο, όπως αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε ότι το 2022, διοργανώθηκε εκεί τελικός με σχεδόν 55.000 κόσμου, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Ήταν μία γιορτή του ποδοσφαίρου, με ελάχιστα έκτροπα που συνέβησαν πριν, κατά την διάρκεια και μετά την λήξη του. Και αυτό δείχνει ότι αν θέλουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε...».   

Για το αν είναι πρόκληση για το νέο πρόεδρο της ΕΠΌ να φέρει κοντά τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Πραγματικά μόνο αν πορευτούν και οι τέσσερις μεγάλοι μαζί, θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος, στο country ranking με την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό πήγαμε στην 15η θέση, αυτό αυτομάτως έφερε μία αναβάθμιση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού από την επόμενη σεζόν, θα έχουμε πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη. Θα είναι μέσα στις προσπάθειές μου (σ.σ. να έρθουν κοντά), πραγματικά θέλω να αναβαθμιστεί η διαιτησία γι’ αυτό και θα απευθυνθώ  και στον κύριο Ροζέτι και στον κύριο Τσέφεριν».

Για αν θα έχει αντίπαλο στις εκλογές: «Ακούγονται κάποια ονόματα, με χαρά να έχω κάποιον ανθυποψήφιο. Ακούγονται πληροφορίες, αλλά δεν έχουμε ακόμη κάποια δήλωση».

Οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις που δίνουν το παρόν στο Makedonia Palace:

1. Αργολίδα

2. Αρκαδία 

3. Άρτα

4. Γρεβενά

5. Δράμα

6. Έβρος

7. Εύβοια 

8. Ευρυτανία

9. Ηλεία 

10. Ημαθία 

11. Ήπειρος

12. Ηράκλειο

13. Θεσσαλία 

14. Θράκη

15. Καβάλα

16. Καστοριά

17. Κεφαλονιά

18. Κιλκίς

19. Κοζάνη 

20. Λακωνία

21. Λάρισα

22. Λασίθι

23. Λέσβος 

24. Μακεδονία 

25. Ξάνθη

26. Πειραιάς 

27. Πέλλα

28. Πιερία

29. Πρέβεζα 

30. Ρέθυμνο 

31. Σέρρες 

32. Τρίκαλα 

33. Φλώρινα

34. Χαλκιδική

35. Χανιά

36. Χίος

37. Προπονητές

38. Γυναίκες (2)

"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

Posted : 02/06/2024 4:21 pm
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered

50 ενώσεις από τις 74 στηρίζουν.

Θα φανεί.

Posted : 02/06/2024 4:23 pm
teododo
(@teododo)
Big BOSS Admin
Topic starter

Κι η ΕΠΣ Βοιωτίας ανακοίνωσε ότι τάσσεται με Γκαγκάτση, έφτασε τις 40 Ενώσεις από τις 57 συνολικά!

Μακαρι να εκλεχθει γιατι μονο ετσι μπορουμε να δουμε καλυτερο ποδοσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ εξαλλου εφερε VAR και ξενους διαιτητες κοντρα σε ολους!!!

ΠΑΟΚ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ

Posted : 02/06/2024 10:58 pm
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, διαφαίνεται σίγουρη η επικράτησή του, δια περιπάτου, στις εκλογές.

Σε σχέση με άλλους που έχουμε δει κατά καιρούς, πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερος. Αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη βέβαια, αφού πρώτα εκλεγεί.

Posted : 03/06/2024 11:03 am
Telis Stallone
(@telis-stallone)
Noble Member

Βεβαια εχουμε τη στηριξη του Θρυλου...Παμε με τους κυπελλουχους Conference χερ-χερι μαζι...Αυτο δεν ξερω κατα ποσο θα αλλαξει στην πορεια...Δηλαδη χαλαρα επειδη δεν θα παρει ενα σφυριγμα ο γαυρος θα ζηταει αποπομπη του αρχιδιαιτητη, της ΕΠΟ κλπ...Αλλωστε και ο μπαμπας Γκαγκατσης στο αρμα του γαυρου ηταν και ειχε παρακολουθησει live σφαγες του ΠΑΟΚ ...Προσχώρησε και η ΕΠΣ Βοιωτιας (Κομποτης) τελευταια στιγμη...

Εαν υπαρξει αντιπαλη υποψηφιοτητα  αυτη θα ειναι του Ντογιακου...Κουλα -βαζελος μαζι...

Ο κύριος "25 εκατοστά". Πρωταγωνιστής αισθησιακών ταινιών.

Posted : 03/06/2024 12:04 pm
m01can4 and Bersekeros reacted
(@Anonymous 8)

Γιατρέ, τον ρούλη ξέχασες.

Posted : 03/06/2024 2:12 pm
Telis Stallone
(@telis-stallone)
Noble Member

Τωρα θα σε στενοχωρησω...Μια χαρα σχεση εχει με τον Γκαγκάτση...Το ένστικτο επιβίωσης του Καρυπίδη έιναι για case study..

Posted : 03/06/2024 2:22 pm
teododo
(@teododo)
Big BOSS Admin
Topic starter

ΕΠΣ Θεσπρωτίας: Στηρίζει Μάκη Γκαγκάτση για πρόεδρο της ΕΠΟ

Μακαρι να θελουν ολοι να αλλαξει κατι στο ποδοσφαιρο.

Posted : 03/06/2024 10:25 pm
jim
 jim
(@jim)
Famed Member

Δειχνει οτι υπαρχει ρευμα και εχει μια δυναμικη η υποψηφιοτητα.

Ευχομαι να φανει και στο τελος.

Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!

Posted : 03/06/2024 10:44 pm
Telis Stallone
(@telis-stallone)
Noble Member

Αυτα ειναι τα σημερινα νεα...

Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτή η εκλογή θα επηρεάσει τις ισορροπίες στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς επί πολλές δεκαετίας η ΕΠΟ ταλανίζεται από κάποιους παράγοντες που εξυπηρετούν κατά το δοκούν συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων.

Όπως γνωρίζετε, τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μια συμμαχία μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και όλοι μετρούν τις δυνάμεις τους από το μηδέν.

H AEK του Δημήτρη Μελισσανίδη σκέφτεται να απαντήσει στη δυναμική του Γκαγκάτση προτείνοντας στον πρώην εισαγγελέα του Άρειου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο να κατέβει στις εκλογές της ΕΠΟ.

Ο κ. Ντογιάκος είναι γνωστός φίλος του Παναθηναϊκού, όμως θα προταθεί από το μπλοκ της ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ ελέγχει γύρω στις 27 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ενώ η ΆΕΚ γύρω στις 20. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός και ο Παναιτωλικός είναι ουδέτεροι, ενώ ο Ολυμπιακός που κάποτε ήταν κυρίαρχη δύναμη, πλέον ελέγχει 8 με 9 και ως εκ τούτου καθίσταται ρυθμιστής του παιχνιδιού στην ΕΠΟ.

Οι πληροφορίες λένε ότι περισσότερες πιθανότητες έχει το σενάριο να τα βρει ο Ολυμπιακός με τη μεριά του ΠΑΟΚ παρά με την πλευρά της ΑΕΚ, για ευνόητους φυσικά λόγους.

Posted : 04/06/2024 9:19 am
teododo reacted
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered

Πολλά θα παιχτούν στο παρασκήνιο.

Posted : 04/06/2024 4:13 pm
teododo
(@teododo)
Big BOSS Admin
Topic starter

ΕΠΣ Μακεδονίας: «Προτείνουμε τον Μ. Γκαγκάτση για πρόεδρο - Να διαγραφούν οι οφειλές των ΕΠΣ στην ΕΠΟ»

Συνεχιζεται η στηριξη!

Posted : 04/06/2024 9:24 pm
Telis Stallone
(@telis-stallone)
Noble Member

Αποεσυρε ο Ντογιακος την υποψηφιοτητα του...Ως εκ τουτου, ο υιος Γκαγκατσης θα ειναι ο μοναδικος υποψηφιος..

Posted : 05/06/2024 1:18 pm
teododo reacted
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

Άρα το πήραν απόφαση. Ο Γκαγκάτσης παίζει μπάλα μόνος του.

Posted : 05/06/2024 2:12 pm
Page 9 / 14
Share: