13. Θοδωρής Ζάρας (...

Notifications
Clear all

13. Θοδωρής Ζάρας (C)

5 Posts
2 Users
1 Reactions
63 Views
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

Ο Θοδωρής Ζάρας επιστρέφει στον ΠΑΟΚ mateco

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Θοδωρή Ζάρα, που επιστρέφει και πάλι στην ομάδα μας μετά από έξι χρόνια, για να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα και την αγωνιστική περίοδο 2025-26. Θοδωρή, καλωσόρισες και πάλι στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Ο Θοδωρής Ζάρας είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της Basket League. Με 405 παιχνίδια πρωταθλήματος και 61 αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Θοδωρής Ζάρας εκτός από την αδιαμφισβήτητη εμπειρία του, φέρνει και την εκτελεστική του δυνατότητα, καθώς θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους σουτέρ τριών πόντων, με περισσότερα από 500 εύστοχα σουτ από τα 6,75μ. στη διάρκεια της καριέρας του.
Με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 90 παιχνίδια (με 6 πόντους ανά αγώνα) σε όλες τις διοργανώσεις, στις δύο σεζόν (2017-19) που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας, ενώ συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2019.

Γεννημένος στις 12 Αυγούστου 1987 στη Θεσσαλονίκη και με ύψος 1μ.97, ο Θοδωρής Ζάρας αγωνίζεται ως shooting guard και small forward.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αθλητικό Όμιλο Σταυρούπολης και σε ηλικία 17 συμφώνησε με το ICBS, όπου αγωνίστηκε από το 2004 ως το 2008 στην Α2.
Τη σεζόν 2008-2009 έπαιξε για πρώτη φορά στην Basket League, φορώντας τη φανέλα της ΑΕ Λάρισας, έχοντας στη συνέχεια μία αδιάλειπτη παρουσία στη Basket League, αγωνιζόμενος κατά σειρά σε…
Κολοσσό Ρόδου (2009-10 και 2020-21)
Καβάλα (2010-11)
ΚΑΟΔ (2011-15)
Άρη (2015-17)
ΠΑΟΚ (2017-19)
Ηρακλή (2019-20)
Λάρισα (2021-22)
Λαύριο (2022-25)

"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

Posted : 09/07/2025 7:16 pm
Topic Tags
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

Έμπειρος και με καλό σουτ...

Posted : 09/07/2025 7:17 pm
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

38 χρονών, πολύ έμπειρος, μακάρι να είναι fit και να βοηθήσει.

Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.

Posted : 10/07/2025 11:56 am
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

Ζάρας: «Να παίξουμε καλό και όμορφο μπάσκετ, που θα αρέσει στον κόσμο»

Η επιστροφή του Θοδωρή Ζάρα στον ΠΑΟΚ mateco τον βρίσκει και πάλι στην ομάδα μας μετά από έξι χρόνια και σε ένα πολύ οικείο περιβάλλον, που με τις επιστροφές Κόνιαρη και Σλαφτσάκη, αλλά και την παρουσία όλων εκείνων των ανθρώπων με τους οποίους έχει συνεργαστεί, δημιουργεί έντονα την εικόνα της οικογένειας.
«Από την αρχή της καριέρας μου αναζητούσα ένα ωραίο περιβάλλον για να παίξω, αυτό υπήρχε στον ΠΑΟΚ και την προηγούμενη φορά που ήμουν στην ομάδα, θα υπάρχει και τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι και πάλι στην ομάδα και με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, αλλά υπάρχουν πολλά ίδια πρόσωπα και αυτό το κλίμα, το ιδιαίτερο, το οικογενειακό, που για μένα παίζει σπουδαίο ρόλο στο τι μπορεί να κάνει η ομάδα στη διάρκεια της σεζόν», δήλωσε ο Θοδωρής Ζάρας και… ανέλυσε…

«Θα βρω συμπαίκτες με τους οποίους έχω εξαιρετική σχέση, το ίδιο επιτελείο, τους ίδιους ανθρώπους που είναι στην ομάδα κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Με το Μιχάλη (Γιαννακίδη) γνωριζόμαστε πολύ καλά, με τον Βαγγέλη (Μαργαρίτη) έχουμε εξαιρετική σχέση από τότε που ήμασταν συμπαίκτες και με τον πρόεδρο, παρά το γεγονός ότι μετά που έφυγα ήρθε σε αυτή την θέση, έχουμε εξαιρετική επικοινωνία, γνωριζόμαστε και εύχομαι να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά το μεγάλο έργο που επιτελεί στον ΠΑΟΚ».

Με τον κόουτς Jure Zdovc θα έχει την πρώτη του επαφή στον ΠΑΟΚ, αλλά όπως λέει ο Θοδωρής Ζάρας… «μιλήσαμε με τον κόουτς. Εντάξει, είναι μία μεγάλη μορφή. Φοβερός σαν παίκτης, τον θαύμαζα, δεν έτυχε να συνεργαστούμε από τότε που έγινε προπονητές. Τον παρακολουθούσα όμως, οι ομάδες του ήταν πάντα πολύ ανταγωνιστικές και χαίρομαι που θα δουλέψουμε μαζί».
Η σεζόν ξεκινά νωρίς, έχει πολλές απαιτήσεις και ο Θοδωρής Ζάρας δεν έχει αυταπάτες… «Ξεκινάμε από νωρίς με τα προκριματικά σε μία πολύ απαιτητική χρονιά. Από την μία είναι ο πήχης που μπήκε ψηλά από την ίδια την ομάδα με την περσινή της πορεία και από την άλλη η ιδιαιτερότητα των 100 χρόνων, που όλους μας καθιστά ακόμη πιο υπεύθυνους απέναντι στον ΠΑΟΚ και την ιστορία του. Νομίζω ότι όλοι θα είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι, θέλουμε να παίξουμε καλό και όμορφο μπάσκετ, κάτι που θα φέρει αποτελέσματα και θα αρέσει στον κόσμο. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έδειξαν από τώρα τις προθέσεις τους, τους ευχαριστούμε για την στήριξή τους. Ξέρουμε ότι θα έρθουν να μας χειροκροτήσουν και εμείς πρέπει με την προσπάθειά μας μέσα στο γήπεδο να δώσουμε χαρές στον κόσμο μας».

ΧΟΡΗΓΟΙ

Posted : 11/07/2025 11:45 pm
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

«Τιμή μου να είμαι αρχηγός του ΠΑΟΚ - Ανυπομονούμε για το Βελιγράδι»

Για το πώς θεωρεί ότι είναι η ομάδα μέχρι στιγμής: «Το στάδιο της προετοιμασίας έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Μέχρι στιγμής έχουμε δουλέψει πολύ καλά. Έχουμε δώσει τρία φιλικά, τα οποία με μια πολύ καλή ομάδα και με δύο ομάδες οι οποίες ήταν μέτριας δυναμικότητας. Η ομάδα δείχνει πολύ θετικό πρόσωπο, δείχνει διάθεση στην άμυνα. Πιστεύω ότι θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τα προκριματικά στις 19 του μηνός».

Για το τουρνουά στο Βελιγράδι το οποίο είναι υψηλού βαθμού δυσκολίας: «Είναι υψηλού βαθμού δυσκολίας. Θα είναι μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Περιμένουμε πώς και πώς να πάμε. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε το γήπεδο. Θα είναι ανοιχτό. Είναι sold out ήδη. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Αλλά πάμε και για δουλειά, δεν πάμε μόνο για διασκέδαση. Οπότε πρέπει να φανούμε αγωνιστικοί σε αυτά που θέλει να δει ο κόουτς μέσα στο γήπεδο. Και νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο τεστ πριν τα προκριματικά».

Για το αν θα είναι η ομάδα έτοιμη για τα προκριματικά: «Θα είναι όσο το δυνατόν μπορεί να είναι έτοιμη στην περίοδο που είναι τα προκριματικά. Σίγουρα θα θέλουμε δουλειά. Θέλουμε να βελτιώσουμε και άλλα πράγματα. Αλλά πιστεύω ότι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι θα παρουσιαστούμε»

Για τη συνεργασία με τον κόουτς Ζντοβτς: «Από την αρχή, έχει δείξει ξεκάθαρα τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον παίχτη. Οπότε ξέρουμε ακριβώς τι ζητάει από την πρώτη μέρα και νομίζω ότι αυτό δίνει και μια ηρεμία στην ομάδα. Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Οπότε είμαστε πολύ καλά».

Για τη δεύτερη θητεία στον ΠΑΟΚ, πλέον και ως αρχηγός: «Καταρχήν είναι μεγάλη τιμή που είμαι αρχηγός στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Περιμένω μια καλή χρονιά. Για τα 100 χρόνια κιόλας, νομίζω ότι θα είναι μια πολύ όμορφη χρονιά. Ελπίζω και με λίγη τύχη να είμαστε γεροί. Να πάει πολύ καλά»

Posted : 09/09/2025 3:32 pm
nikolasf4 reacted
Share: