Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Kendall Smith, ο οποίος αναμένεται απόψε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη για να ενσωματωθεί άμεσα με την ομάδα μας και μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.
O Kendall Smith γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1995, έχει ύψος 1μ.91 και αγωνίζεται ως γκαρντ. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Oklahoma State το 2018 και την τελευταία του χρονιά στο κολέγιο είχε 13,1 πόντους (με 41% στα τρίποντα), 2,8 ριμπάουντ και 3 ασσίστ ανά αγώνα.
Ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη τη σεζόν 2018-19 και αγωνίστηκε στο Βέλγιο με την Okapi Aalstar (11,1 πόντοι, 3,1 ριμπάουντ, 3,8 ασσίστ κατά μέσο όρο σε 28 αγώνες), αλλά και την Τσεχία με την Nymburk (12,4 πόντοι, 4,1 ριμπάουντ, 4,7 ασσίστ σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος). Με την Nymburk έκανε και την πρώτη του εμφάνιση στο Basketball Champions League εκείνη τη σεζόν, αγωνιζόμενος σε 3 παιχνίδια.
Τη σεζόν 2019-20 η οποία διακόπηκε λόγω της πανδημίας, πρόλαβε να παίξει σε 10 παιχνίδια με δύο διαφορετικές ομάδες στη GLeague, ενώ την επόμενη χρονιά (2020-21) στο ίδιο πρωτάθλημα και με τους Santa Cruz Warriors είχε 10,3 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και 7,1 ασσίστ σε 25 παιχνίδια.
Στη διάρκεια της περσινής σεζόν έπαιξε και πάλι στη Gleague, αυτή την φορά με τους Maine Celtics (4,2 πόντοι, 2 ριμπάουντ και 2,1 ασσίστ σε 13 αγώνες), ενώ για πρώτη φορά αγωνίστηκε στην Ελλάδα και με την ομάδα του Κολοσσού Ρόδου σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος, είχε 10,9 πόντους (40% στα τρίποντα), 2,8 ριμπάουντ και 3,5 ασσίστ.
Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο Kendall Smith αγωνίστηκε στην Τουρκία με την Cayirova (15 πόντοι, 3,4 ριμπάουντ και 4,2 ασσίστ ανά αγώνα, στα 8 παιχνίδια που έπαιξε), προτού συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ mateco).
ΠΑΟΚ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ
Πιστευω πως δεν εχει ουδεμια σχεση με εκεινον τον αστειο που ειχαν φερει!
Αν βαζει 10 ποντους θα ειμαι οκ.
Γιατι θα βοηθησει την ομαδα αρκετα απο το προηγουμενο παρταλι!
Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!
Καλώς ήρθε και έχω την αίσθηση ότι θα φανεί αμέσως η διαφορά.
Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.
Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.
Με 2 προπονήσεις θα παίξει και όπου βγει.
Πάντως με το άλλο το καρναβάλι, δεν έχει σχέση...
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"
10 πόντους!
RESPECT!!!

Ειχε και καποια λαθακια, αλλα αλιμονο αν σταθουμε εκει στο πρωτο του παιχνιδι!
Στεκομαι στους 10 ποντους του. 😎
Εβαλε τους ποντους που βαζει μ.ο βασει βιογραφικου.
Παρα πολυ καλα για πρωτο παιχνιδι. 😀
Μια χαρά ο αντι-Φλάτεν.
Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο Σ ΚΑΙ M V P ME 16 ΠΟΝΤΟΥΣ!

Εκανε και λαθη λογω ενθουσιασμου, αλλα οι 16 ποντοι εδωσαν την νικη!
Οσο σκεφτομαι οτι αντι γι αυτον ειχαμε εκεινο το παρταλι, τρελαινομαι!
RESPECT MAN!

«Θέλω να πω ευχαριστώ στο Θεό που μου δίνει δύναμη για να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Βρίσκομαι σε έναν υπέροχο οργανισμό και ευχαριστώ τον κόουτς για την ευκαιρία που μου δίνει να παίξω.
Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη, ο κόουτς έθεσε κάποιους στόχους και προσπαθήσαμε να εκτελέσουμε σωστά. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, έχουμε ακόμα έναν στόχο μπροστά μας το Σάββατο.
Είναι η δυναμική της ομάδας. Πάντα ο κόουτς μας μιλάει για την ένταση στην άμυνα κι όλα παίρνουν τον δρόμο τους μετά».
Για τον εαυτό του και τον στόχο της πρόκρισης: «Θέλω πρώτα να είμαι καλός συμπαίκτης. Έχω αυτοπεποίθηση όταν έχω την μπάλα στα χέρια μου, είτε για να σουτάρω σε κρίσιμες στιγμές, είτε να δημιουργήσω. Είμαι ΟΚ με αυτό.
Είναι μεγάλος στόχος η πρόκριση, αλλά πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Υπάρχουν καλοί παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, είμαστε σε καλό δρόμο»
Ανεβασε ρυθμο, ηταν δυεισδητικος και πετυχε ωραιους ποντους.
Τα λαθη λιγο μονο να δει.
Μια χαρά παίκτη φέραμε. Ούτε μια εβδομάδα δεν έχει στην ομάδα και δείχνει την αξία του με το ''καλημέρα''.

18 πόντους στην ΠΟΥΤΣ@ του ΦΑΠΟΚΡΑΤΟΡΑ!