Notifications
Clear all

7. Bane Prelevic

14 Posts
4 Users
5 Reactions
150 Views
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

O Bane Prelević είναι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ που είδε τη φανέλα του να αποσύρεται επίσημα και να τοποθετείται στην οροφή του γηπέδου. Ω Μπάνε-Μπάνε έπαιξε για τον ΠΑΟΚ σε 378 αγώνες, κοουτσάρισε τον ΠΑΟΚ σε 151 αγώνες και διοίκησε τον ΠΑΟΚ σε 360 αγώνες, συνθέτοντας ένα ανεπανάληπτο για τον Σύλλογο τρίπτυχο 889 αγωνιστικών ημερών.

«Με αυτή τη διοίκηση τώρα και με πρόεδρο τον Θανάση Χατζόπουλο, μου έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και με ανάγκασαν να πω την άποψή μου. Συνειδητοποίησα ότι έχει έρθει η στιγμή να γίνει αυτό και ήξερα ότι οι κόρες μου θα χαρούν πολύ. Σας ευχαριστώ που ήρθατε και για τη μοναδική και αξέχαστη εμπειρία»

"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

Posted : 30/11/2023 6:57 pm
Topic Tags
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

«Δεν ξεχάστηκε το Μπάνε-Μπάνε. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τον Θανάση Χατζόπουλο, που με έκαναν να αναθεωρήσω κάποιες απόψεις και να ζήσω αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ καλό να ξέρουμε την ιστορία μας. Εγώ ήθελα πάντα το νο.7 να το φοράει ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Με ωραίο τρόπο με έκαναν να αναθεωρήσω την άποψή μου.

Ήταν πολύ συγκινητικό. Είναι κάτι που ζεις μια φορά στη ζωή σου και το ζεις για πάντα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως η καλύτερη στιγμή είναι η σημερινή γιατί περικλείει τα πάντα. Το κλάμα στη Ναντ έχει μείνει στην ιστορία. Είναι μια στιγμή που θα τη θυμόμαστε για πάντα. Ευχαρίστησα τους παλιούς συμπαίκτες μου και όσους ήρθαν να με τιμήσουν»

Posted : 30/11/2023 6:58 pm
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!

https://youtu.be/-pBOBCTg7kc?si=_4FsOSXBJ8jdei-K

Posted : 30/11/2023 7:00 pm
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

«Πάλεψα πάρα πολύ μέσα μου να μην κλάψω στην τελετή απόσυρσης. Ήθελα να κρατήσω μια ηγετική στάση», ανέφερε στην αρχή.

Για το αν αναπολεί τις μεγάλες στιγμές με τον ΠΑΟΚ:«Όταν είσαι παίκτης τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν γρήγορα γιατί δεν έχεις χρόνο να τα αναλύεις πάρα πολύ. Ο τίτλος του 91 άνοιξε τον δρόμο και στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες για την χρυσή εποχή των ελληνικών συλλόγων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα»

Για το αν σκεφτόταν πόσο δύσκολο ήταν να τον μαρκάρουν:«Δεν το σκεφτόμουνα έτσι. Προσπαθείς πάντα να είσαι καλός μέσα στο γήπεδο και να βοηθάς την ομάδα σου».

Γιατί αρχικά δεν ήθελε να γίνει η τελετή απόσυρσης της φανέλας πριν αναθεωρήσει:«Το Νο.7 πρέπει να το φορά καλός παίκτης.Ένα νέο αστέρι να έχει το Νο.7. Με τη βοήθεια του προέδρου και των υπολοίπων μελών της διοίκησης και των φίλων μου στην ομάδα, αναθεώρησα. Πάρα πολλοί φίλοι μου εκτός γηπέδου είχαν την ίδια άποψη, όπως και οι κόρες μου. Αναθεώρησα τελικά και κατάλαβα πως ήρθε η ώρα»

Για το life coaching:«Σπουδάζω την επιστήμη του life coaching. Στην κοινωνία μας μαθαίνουμε τα πάντα, αλλά δεν μαθαίνουμε πως να σκεφτόμαστε».

Για το αν θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στο μπάσκετ:«Είμαι έτοιμος πλέον να ασχοληθώ πάλι με το μπάσκετ. Έχω την απαραίτητη εμπειρία. Μπορώ να μιλήσω με όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ και να συζητήσω τα πάντα».

Η πρώτη εικόνα που καθορίζει την καριέρα σου:«Δυστυχώς η πρώτη που μου έρχεται ήταν η ήττα από τη Ρεάλ στον τελικό του 1992»

Posted : 30/11/2023 7:01 pm
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

«Πρέπει να μάθεις να αντέχεις και τον πόνο»

Σχεδόν δύο μήνες πάλευα με έναν ύπουλο τραυματισμό στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού μου ποδιού. Είχα υποστεί κάταγμα και, δυστυχώς, σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Το να ξεκουράσεις το δάχτυλο του ποδιού σου και να προσπαθήσεις να το κρατήσεις ακίνητο και σταθερό για λίγο διάστημα είναι δική σου ευθύνη κυρίως. Αυτός ο τρόπος αποθεραπείας ισχύει για κοινούς θνητούς, όχι για επαγγελματίες αθλητές, και σίγουρα δεν ίσχυε στη δική μου περίπτωση. Δεν υπήρχε πολυτέλεια για ξεκούραση. Ήμασταν στην πιο κρίσιμη περίοδο της σεζόν, διεκδικώντας συμμετοχή σε άλλον ένα ευρωπαϊκό τελικό, και η πρόθεσή μου ήταν να παίζω σε όλα τα παιχνίδια. Με το ιατρικό τιμ της ομάδας έπρεπε να αυτοσχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε συνδυασμό θεραπείας με ξεκούραση, προπόνηση και παιχνίδι. Για να αποφύγουμε την πίεση στο μεγάλο δάχτυλο, στις προπονήσεις φορούσα στο δεξί μου πόδι μεγαλύτερο νούμερο παπούτσι. Στην αρχή προσάρμοσα τον ρυθμό της προπόνησης στην ένταση του πόνου, με στόχο να το συνηθίσω τόσο πολύ που να το βγάλω από το μυαλό μου. 

Σε τέτοιες στιγμές πάντα θυμόμουν τον δάσκαλό μου από το λύκειο και τα σοφά λόγια του: «Μπάνε, να ξέρεις ένα πράγμα. Αν θέλεις να γίνεις επαγγελματίας, πρέπει να μάθεις να αντέχεις τον πόνο». Στους αγώνες, για να μπορώ να παίζω ελεύθερα, χωρίς περιορισμένες κινήσεις, έκανα ενέσεις ξυλοκαΐνης, οι οποίες εξαφάνιζαν τον πόνο. Όσο περνούσε ο καιρός, με αργό αλλά σταθερό ρυθμό ο πόνος υποχωρούσε και την ώρα των τελικών έκανα προπόνηση με κανονικό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και αισθανόμουν ότι για τον δεύτερο τελικό η ένεση ξυλοκαΐνης δεν θα ήταν απαραίτητη. 

Την παραμονή του αγώνα στην Ιταλία, απελευθερωμένος από τον πόνο που με ταλαιπωρούσε μήνες και έχοντας εκπληκτική διάθεση, συνειδητοποίησα ότι την επόμενη ημέρα παίζαμε για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου. Είμαι αρχηγός της ομάδας, σκέφτηκα, θα παραλάβω και θα σηκώσω το Κύπελλο και είμαι αξύριστος. Πριν από τον δεύτερο τελικό με την Στεφανέλ ξυρίστηκα. Ήταν η πρώτη, αλλά και η τελευταία, φορά που θα έπαιζα ένα παιχνίδι φρεσκοξυρισμένος! Μπαίνοντας στην αίθουσα του ξενοδοχείου όπου σερβιριζόταν το πρωινό, έγινα αντικείμενο σχολιασμού όλης της αποστολής για τη νέα μου εμφάνιση. Θέλοντας προφανώς να λύσει τη δική του απορία, αλλά και όλων των υπολοίπων, ο Σούλης Μαρκόπουλος με ρώτησε γιατί είχα ξυριστεί…

«Όταν ο αρχηγός παραλαμβάνει το Κύπελλο, πρέπει να είναι ξυρισμένος» απάντησα γεμάτος αυτοπεποίθηση και αφήνοντας άφωνους όλους όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα! 

Η Στεφανέλ εμφανίστηκε στον δεύτερο τελικό πιο έτοιμη και πιο εύστοχη απ’ ό,τι ήταν στη Θεσσαλονίκη. Όπως ακριβώς το είχε προβλέψει ο προπονητής της. Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς δικαιώθηκε και αναφορικά με μια άλλη πρόβλεψή του, που είχε να κάνει με τον φόβο του για την εμπειρία του ΠΑΟΚ στους ευρωπαϊκούς τελικούς. Ήμασταν μπροστά στο σκορ από την αρχή του αγώνα και είχαμε τον έλεγχο στον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο τέλος του ημιχρόνου διατηρούσαμε ένα μικρό προβάδισμα, δύο πόντων. Μέσα σε μια κολασμένη ατμόσφαιρα, η Στεφανέλ κατάφερε για πρώτη φορά να «μας βάλει στα σχοινιά» και προηγήθηκε με 66-60. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο μίλησε η εμπειρία μας. Πετύχαμε πέντε συνεχόμενους πόντους, ανακόπτοντας τον ρυθμό και την ορμή τους. Η Στεφανέλ δεν επανήλθε ποτέ σε θέση να διεκδικήσει το τρόπαιο. Παίζοντας μαγικό μπάσκετ στα τελευταία λεπτά, φτάσαμε στο εντυπωσιακό 100-91. Ήταν μια ιστορική στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ με δύο ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ας γυρίσουμε τώρα στην αρχή του κεφαλαίου και ας κάνουμε την ίδια ερώτηση: «Τι κερδίσαμε από την ήττα με την Μπενετόν;»

Η απάντησή μου είναι… «το τέλειο παιχνίδι». Είναι η επιτυχία μιας ήττας!

Posted : 30/11/2023 7:02 pm
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

Το βιβλίο του Μπάνε Πρέλεβιτς είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο, για να διαβάσει κάποιος την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών ή να το κάνει δώρο σε κάποιον.

Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.

Posted : 30/11/2023 10:53 pm
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

“Αυτό το βιβλίο δεν είναι η ιστορία της ζωής μου. Είναι κυρίως τα όσα έμαθα για τη ζωή μέσα από τις στιγμές που με έκαναν τον Μπάνε που είμαι σήμερα”
👉🏻 “Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ”, είναι το πρώτο βιβλίο του Μπάνε Πρέλεβιτς, διατίθεται από όλα τα βιβλιοπωλεία και φυσικά από την μπουτίκ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
🗓️ Αυτή την Τετάρτη (20/12), από τις 18:30, αλλά και μετά το τέλος του μεγάλου αγώνα ΠΑΟΚ - Galatasaray, ο Μπάνε Πρέλεβιτς θα βρίσκεται στη μπουτίκ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena για να υπογράψει το βιβλίο του «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ»

Posted : 16/12/2023 5:04 pm
Bersekeros reacted
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

Καλή φάση. Το βιβλίο του Μπάνε, υπογεγραμμένο από τον ίδιο.

Ό,τι καλύτερο σαν δώρο και για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Posted : 16/12/2023 9:32 pm
nikolasf4 reacted
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΜΠΑΝΕ!

Posted : 19/12/2023 12:03 pm
Bersekeros reacted
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

Χρόνια Πολλά στον ''Τίγρη'' του ΠΑΟΚ !! 57 ετών σήμερα.

Να τα εκατοστήσει με υγεία και ευτυχία, γι' αυτόν, την σύζυγό του και τις πανέμορφες κόρες του! 

Posted : 19/12/2023 5:20 pm
teododo
(@teododo)
Big BOSS Admin

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕ ΜΠΑΝΕ!

ΠΑΟΚ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ

Posted : 19/12/2023 7:57 pm
(@Anonymous 8)

Χρόνια πολλά και καλά Μπράνισλαβ.

Posted : 19/12/2023 8:19 pm
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΑΝΕ !!

Θα γράψω τις εντυπώσεις μου, μόλις βρω χρόνο και μόλις τελειώσω την μελέτη. Φοβερό χριστουγεννιάτικο δώρο, για όλους τους ΠΑΟΚτσήδες (και όχι μόνο) .

Ο ΜΠΑΝΕ μέσα στο βιβλίο, γράφει φοβερά πράγματα και διδάγματα ζωής. Δεν αποτελεί μια βιογραφία, με την απλή έννοια του όρου, αλλά μέσα από γεγονότα της καριέρας του και της ζωής του, αναλύει πολύ μεγαλύτερα και βαθύτερα νοήματα και διδάγματα ζωής.

Δεν θα πω περισσότερα. Σας παρακινώ να το κάνετε δώρο στον εαυτό σας ή σε άλλους, όχι γιατί απλώς είναι το βιβλίο του Μπάνε, αλλά γιατί είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο, που αξίζει να το διαβάσετε και γιατί θα "μιλήσει" στην ψυχή σας.

Posted : 21/12/2023 2:51 pm
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

Στο κανάλι του Σταύρου Σχίζα, καλεσμένος ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος μιλάει για την παιδική του ηλικία,τις αναμνήσεις για τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, για το πρότυπο του και άλλα πολλά. Επίσης αναφέρεται στην ενασχόληση του με τα κρυπτονομισματα,η οποία ξεκίνησε από παλιά και συνεχίζει ακόμα και σήμερα!

Bane Prelevic: Λυπάμαι που δεν το έκανα πιο έντονα.

https://youtu.be/OV04C1zDWsI?si=c5jkk9M6vfAOTHeC

Posted : 18/03/2024 10:31 pm
teododo reacted
Share: