«Ψηλώνει» και «δυναμώνει» με Τζέιντα Ράις ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ!
Ο ΠΑΟΚ, και το Μπάσκετ γυναικών, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Τζέιντα Ράις, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.
Γεννημένη στις ΗΠΑ στις 31/07/1999, η Τζέιντα Ράις αγωνίζεται ως σέντερ και έχει ύψος 193cm.
Έκανε τα πρώτα της βήματα στο μπάσκετ από το Πανεπιστήμιο του North Carolina, καταγράφοντας τις πρώτες της συμμετοχές στο NCAA ως rookie.
Τη σεζόν 2021-22 μεταπήδησε στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Στη πρώτη της χρονιά ως βασική, κατέγραψε 34 παιχνίδια, στα οποία πέτυχε 6.2 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1.6 κοψίματα, ανά μέσο όρο.
Η περσινή σεζόν (2022-23) χωρίστηκε σε δύο κομμάτια. Στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα σε 31 παιχνίδια κατέγραψε 6.9 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 2.1 κοψίματα.
Στη συνέχεια, αφού αποφοίτησε, αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό στη Norwood Flames της Αυστραλίας. Εκεί, σε σχεδόν 29 λεπτά συμμετοχές, πέτυχε 8.6 πόντους, 10.3 ριμπάουντ και 2 κοψίματα.
Πρόκειται για μία άκρως δυναμική παίκτρια, η οποία θα δώσει λύσεις στην ρακέτα, δίνοντας ύψος και σημαντική βοήθεια στο ποστ και στα ριμπάουντ.
Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Τζέιντα Ράις, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να έρθω στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο, για την εμπιστοσύνη τους. Είναι τιμή για μένα να είμαι μέλος της Οικογένειας του ΠΑΟΚ, και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν για να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε!».
Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Τζέιντα!
____
____
Κι άλλη ενίσχυση για την ομάδα! Καλωσήρθε στον ΠΑΟΚ η Τζέιντα!
Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.
Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.
Επενδύει στο ταλέντο της Αποστολίας Ζορμπαλά ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ!
Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Μπάσκετ γυναικών, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Αποστολία Ζορμπαλά, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.
Γεννημένη το 2008, η Αποστολία Ζορμπαλά αγωνίζεται ως γκαρντ και έχει ύψος 175cm.
Πρόκειται για μία άκρως ποιοτική προσθήκη, η οποία θα ενισχύσει τη προσπάθεια όλων των ηλικιακών ομάδων του ΠΑΟΚ, καθώς και της γυναικείας.
Η Αποστολία Ζορμπαλά έχει πολύτιμες εμπειρίες από το γυναικείο επίπεδο, καθώς την περσινή χρονιά αγωνίστηκε με τον Αστέρα Καβάλας στο πρωτάθλημα της Α2, σε πολύ νεαρή ηλικία. Είναι διεθνής με την Εθνική Παγκορασίδων.
Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Αποστολία Ζορμπαλά, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:
«Είμαι περήφανη που ένας τόσο μεγάλος σύλλογος όπως ο ΠΑΟΚ έδειξε το ενδιαφέρον του για μένα. Είναι κάτι που ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά και υπόσχομαι ότι θα δώσω το 100% του εαυτού μου για να δικαιώσω όλους όσους πίστεψαν σε εμένα. Η μετακίνηση μου αυτή στον ΠΑΟΚ κλείνει μια πολύ καλή μπασκετική χρονιά που περιείχε τη συμμετοχή μου στην Α2 και τη συμμετοχή μου στην Εθνική Ελλάδος. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο μου Αστέρα Καβάλας, τους προπονητές μου και ιδιαίτερα τον κόουτς Δημήτρη Αϊβαζίδη που τα τελευταία χρόνια με βοήθησε να φτάσω σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου και την οικογένεια μου που με στήριξαν
και με στηρίζουν σε κάθε φάση της ζωής μου εντός και εκτός γηπέδου».
Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Αποστολία!
____
____
Επένδυση για το μέλλον της ομάδας η 15χρονη Αποστολία. Καλή επιτυχία Αποστολία!
Επίσημη «πρώτη» για τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ!
Την επίσημη πρώτη προπόνηση, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Αυγούστου, στο PAOK Sports Arena, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ.
Οι αθλήτριες του Δικεφάλου, ξεκίνησαν τη σκληρή δουλειά ενόψει της νέας σεζόν, η οποία επιφυλάσσει τα δικά της ξεχωριστά συναισθήματα.
Η πρώτη προπόνηση, ξεκίνησε με συγκέντρωση της ομάδας στην Αίθουσα Τύπου του PAOK Sports Arena, εκεί όπου ο έφορος του τμήματος, Βασίλης Αγγελίδης, πήρε πρώτος τον λόγο, καλωσορίζοντας τις αθλήτριες στη προετοιμασία, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας.
Στη συνέχεια, ο προπονητής της ομάδας, Άγγελος Αγγελίδης, καλωσόρισε με τη σειρά του τις αθλήτριες στη προετοιμασία, αναλύοντας τα δικά του «θέλω» από τις παίκτριές του.
Καλή σεζόν!
____
____
Καλό ξεκίνημα στα κορίτσια του μπάσκετ!
Φιλικό προπονητικού χαρακτήρα κόντρα στην ιταλική Polisportiva Battipagliese για τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ!
Φιλικό προπονητικού χαρακτήρα έδωσε στο PAOK Sports Arena ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, αντιμετωπίζοντας την ιταλική, Polisportiva Battipagliese.
Ο Άγγελος Αγγελίδης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και τακτικές, ενώ ταυτόχρονα πήρε μία πρώτη μικρή... γεύση από τις τρεις Αμερικανίδες (Γουόκερ, Τζόουνς και Ράις), οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε στάδιο ενσωμάτωσης με την υπόλοιπη ομάδα.
Η Τζέιντα Ράις, η οποία έφτασε στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα (04/09), αγωνίστηκε κανονικά στο φιλικό, αφήνοντας μάλιστα θετικές εντυπώσεις, βοηθώντας τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ και στις δύο πλευρές του γηπέδου.
Το τελικό 64-88 περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού ο στόχος των φιλικών αναμετρήσεων στην περίοδο της προετοιμασίας είναι η δημιουργία αγωνιστικού ρυθμού αλλά και ομοιογένειας, καθώς το ρόστερ του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ τη φετινή περίοδο είναι καινούργιο και νεανικό.
____
____
Με το καλό, να συνεχιστεί η προετοιμασία και η ενσωμάτωση των νέων παικτριών.
Α. Αγγελίδης: «Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας»
Για τον φιλικό αγώνα απέναντι στην Polisportiva Battipagliese, μίλησε στο acpaok.gr, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, Άγγελος Αγγελίδης.
«Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας. Είδαμε τα θετικά και τα αρνητικά μας μέσα στο γήπεδο. Γι' αυτό τον λόγο γίνονται αυτά τα φιλικά. Είναι πολύ νωρίς για εμάς, βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της τρίτης εβδομάδας προετοιμασίας. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα φτιάξουν, διότι τα κορίτσια δουλεύουν πολύ σκληρά στις προπονήσεις, και δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που έβγαλαν στο γήπεδο το τελικό σκορ. Η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη απ' όλες, σιγά-σιγά ενσωματώνονται και οι ξένες στην ομάδα. Εύχομαι στην Polisportiva Battipagliese καλή σεζόν να έχει στην Α1 Ιταλίας και στον φίλο μου, Βασίλη Μασλαρινό».
Φιλική νίκη επί του Πανσερραϊκού για τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ!
Φιλική νίκη επί του Πανσερραϊκού πέτυχε ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, επικρατώντας στο PAOK Sports Arena με 80-45.
Το σύνολο του Άγγελου Αγγελίδη έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και στις δύο πλευρές του γηπέδου, βγάζοντας στο παρκέ άκρως θετικά στοιχεία.
Με... αιχμή του δόρατος επιθετικά τις Τζόουνς και Γουόκερ, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ πήρε καλή διαφορά από την αρχή του αγώνα. Ο Έλληνας τεχνικός του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες του, με το τελικό 80-45 να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις.
____
____
Φιλική νίκη με μεγάλη διαφορά.
Έτοιμος για την «πρεμιέρα» ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ!
Σε υψηλούς ρυθμούς βρίσκεται η προετοιμασία του τμήματος Μπάσκετ γυναικών του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ενόψει της, εκτός έδρας, «πρεμιέρας» της Α1 Μπάσκετ γυναικών, απέναντι στις Εσπερίδες Καλλιθέας (07/10, 14:00).
Το σύνολο του Άγγελου Αγγελίδη δούλεψε σκληρά όλη την περίοδο της προετοιμασίας, και συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς προκειμένου να εμφανιστεί έτοιμος στην πρώτη επίσημη υποχρέωση της σεζόν.
Ο Έλληνας προπονητής και το τεχνικό τιμ του, δουλεύουν αδιάκοπα στο κομμάτι της τακτικής, εισάγοντας και την βίντεο-ανάλυση.
Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του την Παρασκευή (06/10), φεύγοντας για την Αθήνα.
____
____
Καλή αρχή να έχουν τα κορίτσια του μπάσκετ! 
Εσπερίδες Καλλιθέας-ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ
Για την «πρεμιέρα» της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ταξιδεύει στην Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, τις Εσπερίδες Καλλιθέας.
Ο ανανεωμένος ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ετοιμάζεται για μία νέα σεζόν στην Α1, προκειμένου να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις τις οποίες συμμετέχει.
Το νεανικό σύνολο του Άγγελου Αγγελίδη, προετοιμάστηκε σκληρά όλη την περίοδο της προετοιμασίας, και είναι έτοιμο για την πρώτη επίσημη υποχρέωση της σεζόν.
Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023
1η αγωνιστική, Α1
Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας
14:00, Εσπερίδες Καλλιθέας-ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ
Ξεκίνημα με ήττα...

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κιλαζίδου, Ουόκερ, Τζόουνς, Μυλωνάκη και Ράις.
Δυναμικά ξεκίνησε ο Δικέφαλος στο παιχνίδι, θέλοντας να ανοίξει τον ρυθμό με γρήγορο μπάσκετ, 0-5. Το παιχνίδι στη συνέχεια ισορρόπησε, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων, 12-17. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε στο 21-23.
Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εκείνο το οποίο... πλήγωσε τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ο οποίος αν και αμυντικά έλεγξε το παιχνίδι, επιθετικά πραγματοποίησε την χειρότερη περίοδο του. Οι γηπεδούχες με 9-0 πήραν το προβάδισμα, 30-23, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε στο καλάθι, 34-32. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε στο 38-32.
Στην επανάληψη, ο Δικέφαλος έλεγξε τον ρυθμό, επιστρέφοντας σταδιακά στο σκορ, έχοντας σε καλή μέρα επιθετικά τις Ουόκερ και Τζόουνς. Με βόλη της Λιούις οι Εσπερίδες πήραν διψήφια διαφορά, 57-44, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ με αντεπίθεση διαρκείας έκανε 0-9 σερί, μειώνοντας την διαφορά στους τέσσερις, 57-53, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το τρίτο δεκάλεπτο.
Στη λεπτή γραμμή του «ντέρμπι» κινήθηκε και το τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Δικέφαλο να ξεκινάει με τρίποντο της Τζόουνς, το οποίο έφερε την διαφορά στην ελάχιστη τιμή της, 57-56. Με το σκορ στο 59-56, υπήρξε μία ακατανόητη τεχνική ποινή στην Ουόκερ, η οποία άλλαξε εντελώς το μομέντουμ του αγώνα, το οποίο έως εκείνο το σημείο έδειχνε ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ. Οι Εσπερίδες εκμεταλλεύτηκαν το σφύριγμα αυτό και πετυχαίνοντας τέσσερις πόντους (βολή και τρίποντο από την επαναφορά), πήραν σημαντική διαφορά σε κομβικό σημείο, 63-56. Ο Δικέφαλος δεν το έβαλε κάτω και διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τη νίκη, ωστόσο δεν τα κατάφερε με το τελικό σκορ να είναι 69-66.
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Άγγελου Αγγελίδη, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και ώρα 13:00, εντός έδρας, κόντρα στη Νίκη Λευκάδας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α1.
Τα δεκάλεπτα: 21-23, 17-9, 19-21, 12-13
ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Αγγελίδης): Ουόκερ 16(1), Κιλαζίδου 4, Κιολεόγλου 8(2), Ράις 9, Τόλη, Κουμαντσιώτου, Ζορμπαλά, Μυλωνάκη 8(2), Μιχαηλίδου, Κουκουναρίδου, Τζόουνς 21(2).
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"
Κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως διαβάζω, που καθορίστηκαν, από μία τεχνική ποινή.
Να συνεχίσουμε πιο δυνατά.
ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ-Νίκη Λευκάδας
Για την 2η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ υποδέχεται το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και ώρα 13:00, στο PAOK Sports Arena, τη Νίκη Λευκάδας.
Ο Δικέφαλος ετοιμάζεται για την πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση της σεζόν, θέλοντας να την συνδυάσει και με τη πρώτη νίκη.
Το σύνολο του Άγγελου Αγγελίδη, θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, και οδηγηθεί σ' ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο θα του δώσει ψυχολογική αλλά και βαθμολογική άνοδο.
Απέναντί του, η Νίκη Λευκάδας, η οποία στην «πρεμιέρα» της Α1 γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Ελευθερία Μοσχάτου με 65-73.
Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από το επίσημο κανάλι της ΕΟΚ.
Το εισιτήριο του αγώνα κοστίζει 5€, με τα εισιτήρια διαρκείας να ισχύουν κανονικά.
Για την αναμέτρηση κόντρα στη Νίκη Λευκάδας, ο προπονητής, Άγγελος Αγγελίδης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:
«Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξεκινήσουμε τα εντός έδρας παιχνίδια με νίκη, αλλά και γενικά να κερδίζουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα για το παιχνίδι κόντρα στη Νίκη. Έχουμε στη συνέχεια της εβδομάδας ακόμα δύο απαιτητικά παιχνίδια. Παρόλα αυτά, αρχής γενομένης από το παιχνίδι κόντρα στη Νίκη Λευκάδας, πρέπει να δώσουμε το 100%, να παλέψουμε σε κάθε φάση και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Αναλύσαμε όλη την εβδομάδα τα θετικά και τα αρνητικά μας στο παιχνίδι της πρεμιέρας, δείχνοντας να τα έχουμε κατανοήσει».
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023
2η αγωνιστική, Α1
PAOK Sports Arena
13:00, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ-Νίκη Λευκάδας
https://www.youtube.com/watch?v=DFRscqXS_5g
____
____
Πάμε για την πρώτη νίκη μας! 
4,5 λεπτά πριν το τέλος, προηγούμαστε 77-71.
Σοφία Σταματάκη: Στον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ το Next Big Thing του ελληνικού μπάσκετ γυναικών!
Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Μπάσκετ γυναικών, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ανακοινώνουν την έναρξη τριετούς συνεργασίας με την αθλήτρια, Σοφία Σταματάκη.
Γεννημένη το 2005, η Σοφία Σταματάκη αγωνίζεται ως φόργουορντ και έχει ύψος 182cm.
Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, το οποίο θα κάνει την διαφορά, και θα βοηθήσει τα μέγιστα ώστε ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ να πετύχει τους στόχους της.
Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, η Σοφία Σταματάκη, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:
«Έρχομαι σ' έναν Σύλλογο με μεγάλη οργάνωση αλλά και προοπτική για παρόν και μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση και το προπονητικό σταφ, για την εμπιστοσύνη τους. Η ομάδα αποτελείται από νέες κοπέλες και θα δώσω το μέγιστο των ικανοτήτων μου, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας».
Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, Σοφία!
ΠΑΟΚ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ