Notifications
Clear all

Kyle Alexander

11 Posts
6 Users
3 Reactions
124 Views
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Kyle Alexander για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Καναδός σέντερ, που διαθέτει σημαντική εμπειρία από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έρχεται για να προσθέσει ποιότητα, αθλητικότητα και αποτελεσματικότητα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και θα φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα μέχρι το 2028.

Ο Kyle John Solomon Alexander γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1996 στο Scarborough του Οντάριο στον Καναδά, έχει ύψος 2μ.08 και αγωνίζεται ως σέντερ.
Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Tennessee, όπου αγωνίστηκε από το 2015 έως το 2019, ολοκληρώνοντας την κολεγιακή του καριέρα (τη σεζόν 2018-19) με 7,3 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 1,7 κοψίματα ανά αγώνα.
Το 2019 ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από τη G League και τους Sioux Falls Skyforce, ενώ αγωνίστηκε και στο ΝΒΑ με τους Miami Heat.

Από την 2020 βρίσκεται στην Ευρώπη και έχει κάνει αισθητή την παρουσία του αγωνιζόμενος αρχικά με τη Fuenlabrada (2020-22) και στη συνέχεια με Valencia, Hapoel Tel Aviv και Τurk Telekom.
Την τελευταία διετία αγωνίστηκε σε Eurocup και τουρκικό πρωτάθλημα με την Turk Telekom και τη σεζόν 2024-25 αναδείχθηκε πρώτος μπλοκέρ του EuroCup, με 2,2 κοψίματα ανά αγώνα, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του, ως ενός από τους πλέον αποτελεσματικούς αμυντικούς ψηλούς της διοργάνωσης.
Ολοκλήρωσε τη σεζόν 2025-26 με 9,7 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 1,1 ασσίστ και 1,1 κοψίματα κατά μέσο όρο σε 49 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Alexander είναι επίσης διεθνής με την Εθνική ομάδα του Καναδά, με την οποία αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

Posted : 19/06/2026 12:11 pm
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

Καλώς ήρθες παικταρά...

Posted : 19/06/2026 12:12 pm
teododo
(@teododo)
Big BOSS Admin

Απο τα κορυφαια σεντερ του Eurocup.

ΠΑΟΚ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ

Posted : 19/06/2026 10:47 pm
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

Καλώς την παικτούρα!! 

Ευτυχώς στο μπάσκετ υπάρχει σοβαρότητα, πλάνο και χρήμα!

Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.

Posted : 19/06/2026 11:43 pm
Billysm-4 reacted
Billysm-4
(@billysm-4)
Noble Member

Και γ@μω τα σεντερ πηραμε!

ΠΑΟΚ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ@ΜΙΕΤΑΙ Η ΑΙΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!

Posted : 21/06/2026 1:05 pm
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στον ΠΑΟΚ και θα συνεργαστώ με τον coach Trinchieri»

Αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες του ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. Με την επιβλητική παρουσία του στη ρακέτα, ο Kyle Alexander έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τις ισορροπίες σε κάθε παιχνίδι, προκαλώντας διαρκή προβλήματα στους αντιπάλους, ενώ παράλληλα έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον αξιόπιστους αμυντικούς της θέσης του.

Ο Καναδός σέντερ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του. Η προοπτική να φορέσει τη φανέλα του Δικεφάλου αποτελεί από μόνη της ένα ισχυρό κίνητρο, ωστόσο εξίσου σημαντικό για τον ίδιο είναι το γεγονός ότι θα συνεργαστεί με τον Andrea Trinchieri. Οι δυο τους είχαν βρεθεί σε συζητήσεις και στο παρελθόν, αλλά για πρώτη φορά, οι δρόμοι τους συναντώνται, με στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμβάλουν στην επίτευξη των υψηλών στόχων του ΠΑΟΚ.

«Είχα κάποιες ευκαιρίες να αγωνιστώ για τον κόουτς Trinchieri στο παρελθόν και ενθουσιάστηκα που μου δόθηκε άλλη μία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Καναδός σέντερ και πρόσθεσε: «Έχω ακούσει εξαιρετικά λόγια τόσο για τον ίδιο ως προπονητή όσο και για τον σύλλογο». Ο Kyle Alexander έχει δημιουργήσει την φήμη ενός εξαιρετικού αμυντικού πυλώνα, ωστόσο στον ΠΑΟΚ δεν φέρνει μόνο τις αδιαμφισβήτητες αμυντικές του ικανότητες. «Ναι, θα έλεγα ότι είμαι ένας αμυντικός «πυλώνας». Μπορώ να μαρκάρω όλες τις θέσεις από το 1 έως το 5, διαθέτω εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο και έχω μια υποτιμημένη ικανότητα στο σκοράρισμα. Είμαι ομαδικός παίκτης και αυτό που θέλω είναι να συμβάλλω στις νίκες της ομάδας», σχολίασε ο Alexander, που γνωρίζει καλά τον Naz Mitrou-Long, έχει βρεθεί ως αντίπαλος με αρκετούς από τους νέους του συμπαίκτες και ο στόχος του για την επόμενη σεζόν και τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρος: «η κατάκτηση τίτλων είναι πάντα ο στόχος και θέλω να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, ώστε να βοηθήσω την ομάδα να το πετύχει». 

Αναφερόμενος στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και στο μήνυμα που θέλει να τους στείλεις, ιδιαίτερα μετά τη θερμή υποδοχή που του έχουν επιφυλάξει μέσω των social media, o Kyle Alexader τόνισε: «Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Εκτιμώ θερμά την υποδοχή που έχω ήδη λάβει. Είμαι ευγνώμων που αποτελώ μέλος αυτού του συλλόγου και εύχομαι να χαρίσουμε σε όλους μια όμορφη και συναρπαστική σεζόν».

Posted : 22/06/2026 9:25 pm
jim
 jim
(@jim)
Famed Member

Με λιγα λογια λεει ο ιδιος "ναι ειμαι παικταρας" 😆 

Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!

Posted : 22/06/2026 10:00 pm
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

«Να διεκδικήσουμε μεγάλους στόχους με τον ΠΑΟΚ»

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Συζητήσαμε ήδη λίγο και είμαι χαρούμενος που ξεκινάμε τη δουλειά. Η διαδικασία της προσαρμογής και της ενσωμάτωσης είναι πάντα η αρχή.

Τώρα ανυπομονώ απλώς να αρχίσουν να γυρίζουν οι τροχοί και να μπούμε στο παρκέ. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

Για το γεγονός ότι επέλεξε τον ΠΑΟΚ ως το επόμενο βήμα της καριέρας του, μετά τη θητεία του σε Χάποελ και Τουρκ Τέλεκομ στο EuroCup: «Θεωρώ ότι ήταν μια εξαιρετική συγκυρία. Όχι μόνο για τη δική μου καριέρα, αλλά πιστεύω πως είναι μια τεράστια ευκαιρία για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ να κάνουμε μια νικηφόρα σεζόν και να πετύχουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Έμοιαζε με την ιδανική κατάσταση ώστε να ενωθούμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε μεγάλους στόχους με τον ΠΑΟΚ».

Posted : 10/08/2026 10:23 am
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

Θα δώσει πόνο....

Posted : 10/08/2026 10:23 am
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

Τώρα ανυπομονώ απλώς να αρχίσουν να γυρίζουν οι τροχοί και να μπούμε στο παρκέ.

Έχει γυρίσει πλέον ο τροχός, θα γ@μήσει ο πρώην φτωχός. 

Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.

Posted : 11/08/2026 1:52 pm
The People reacted
The People
(@the-people)
Noble Member

Posted by: @bersekeros

Τώρα ανυπομονώ απλώς να αρχίσουν να γυρίζουν οι τροχοί και να μπούμε στο παρκέ.

Έχει γυρίσει πλέον ο τροχός, θα γ@μήσει ο πρώην φτωχός. 

Τέτοια ρίμα, ούτε ο Ομηρος.!! 

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ.!!

Posted : 11/08/2026 10:33 pm
Bersekeros reacted
Share: