Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Γκρεγκ Τέιλορ, με ελεύθερη μεταγραφή από τη Σέλτικ. Ο Σκωτσέζος αριστερός μπακ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τις 30.06 του 2028 και θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 32.
Ο Γκρεγκ Τέιλορ γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1997 στο Γκρίνοκ της Σκωτίας και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Ρέιντζερς, προτού ενταχθεί στην Κιλμάρνοκ το 2014. Με την πρώτη ομάδα της Κιλμάρνοκ πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2016 και μέχρι το 2019 κατέγραψε 131 συμμετοχές, ένα γκολ και δέκα ασίστ, αποτελώντας βασικό στέλεχος της ομάδας.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 πήρε μεταγραφή στη Σέλτικ και γρήγορα καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Σε πέντε σεζόν με τη φανέλα των Κελτών, αγωνίστηκε σε 216 αγώνες, πέτυχε εννέα γκολ και μοίρασε 33 ασίστ, ενώ πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα Σκωτίας, τρία Κύπελλα και τρία League Cups, όντας σημαντικό κομμάτι της πιο επιτυχημένης περιόδου της ομάδας την τελευταία δεκαετία.
Σε διεθνές επίπεδο, ο Τέιλορ έχει φορέσει 14 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Σκωτίας από το 2019 μέχρι σήμερα. Έχει επίσης εκπροσωπήσει τη χώρα του στις μικρές εθνικές, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων U20 και U21, ενώ ήταν μέλος της αποστολής στο UEFA Euro 2020.
Καλώς ήρθες, Γκρεγκ!
ΠΑΟΚ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ
O πρωτος Σκωτσεζος στον ΠΑΟΚ.
Εχει παιξει σε πολυ σκληρο πρωταθλημα, περιμενω να ειναι αρκετα αποτελεσματικος.
Ο πρώτος Χαϊλάντερ στην ομάδα; Καλή φάση!
Άντε ρε Ντάνκαν Μακ Κλάουντ, πάρ' τους τα κεφάλια!
Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.
Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.
Τα συναισθήματά του για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ:
«Προφανώς είναι ένα νέο κεφάλαιο για εμένα και την οικογένειά μου, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».
Τι σε έκανε να αποφασίσεις να έρθεις εδώ;
«Η αγάπη που μου έδειξε ο σύλλογος. Οι διευθυντές, ο Παντελής, ο προπονητής έδειξαν πως πιστεύουν σε εμένα, πιστεύουν πως μπορώ να ενταχθώ στο πρότζεκτ σε μία σημαντική χρονιά για το κλαμπ, στα 100 χρόνια ζωής του και με έκαναν να θέλω να έρθω εδώ».
Οι στόχοι σου;
«Είναι προφανές, θέλουμε να είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, να κερδίσουμε τον τίτλο και να πετύχουμε και στην Ευρώπη. Αυτοί είναι οι στόχοι μας».
Τι τον εντυπωσίασε περισσότερο;
«Οι φίλαθλοι είναι πολύ παθιασμένοι. Μου εξήγησες τι συνέβη τη μέρα που κερδίσαμε το πρωτάθλημα το 2024. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά τους και να νιώσω το πάθος της εξέδρας».
Αν μίλησε με κάποιον πριν πάρει την τελική του απόφαση:
«Προφανώς με τον Κένι, ο οποίος υπέγραψε και αυτός εδώ φέτος, αγωνιστήκαμε μαζί στη Σέλτικ. Είναι πολύ καλό που θα έχω ένα γνώριμο πρόσωπο στα αποδυτήρια, ανυπομονώ όμως να γνωρίσω και τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου».
Το μήνυμά του στον κόσμο του ΠΑΟΚ:
«Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και τα μηνύματά σας. Ανυπομονώ να σας δώ από κοντά στο πρώτο παιχνίδι».
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"
Ωραίος ο Ντάνκαν Μακ Κλάουντ.
Άντε τώρα ο Ρουμάνος με τα τουριστικά βαλκανικά αγγλικά του, να καταλάβει την σκωτσέζικη προφορά των αγγλικών του Τέιλορ. Θα τον κοιτάει όπως η αγελάδα το τρένο. 😆
Μια χαρα τα πηγε αμυντικα, επιθετικα το παλεψε καλυτερα απο τον ανεκδιηγητο Μπαμπα.
Μου αρεσε, θα ηθελα να παιξει την Πεμπτη, αλλα δεν!
Μου φαίνεται αρκετά κοντρολαροσμένος παίκτης, είναι μπαλάτο μπακ που λένε και σίγουρα δεν είναι "καμμένος" όπως ο Μπάμπα, που φαίνεται μονίμως σε κόπωση ή να αγκομαχάει για κάποιο λόγο, ακόμα και αν είναι το ξεκίνημα του αγώνα.
Χιλιες φορες βασικος αυτη την στιγμη.
Καλύτερος και από Κένι...
Ωραια ασιστ εβγαλε, εμενα μου αρεσει ο παικτης, ισως επειδη γουσταρω τους Αγγλους- Σκωτσεζους.
Συμφωνώ.
Έχει δώσει πολύτιμες ανάσες στον Μπάμπα και είναι αξιόπιστη επιλογή.
Σε ανοδική πορεία και αυτός, όπως το σύνολο της ομάδας.
Ζητησε να μεινει εκτος στο παιχνιδιμε την Δυναμο, τωρα θελει να την κανει!
ΜΜΕ Σκωτίας: «Στο προσκήνιο για τη Σέλτικ η επιστροφή του Τέιλορ»
Κάτι προσωπικό ίσως παίζει...