10. Δημήτρης Πέλκας

Notifications
Clear all

10. Δημήτρης Πέλκας

71 Posts
7 Users
33 Reactions
582 Views
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

Ο Δημήτρης Πέλκας επέστρεψε στο σπίτι του

The Joker is back! Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Πέλκα, με ελεύθερη μεταγραφή από τη Μπασακσεχίρ. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 2,5 χρόνια και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 80.

Μπορεί να ήταν μακριά, αλλά το μυαλό και η ψυχή του δεν έφυγαν ποτέ. Τα χρόνια πέρασαν και ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Αυτή της επιστροφής. Έζησε με την ασπρόμαυρη τα πάντα. Πήρε Κύπελλα, πρωτάθλημα, έγινε αρχηγός. Έφυγε για λίγο και πλέον είναι και πάλι εδώ. Διψασμένος για νέες επιτυχίες.

Το βιογραφικό του Δημήτρη Πέλκα

Πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσει πως βρίσκεται πλέον στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, ως ακόμα ένα επίλεκτο μέλος του PAOK Academy, φόρεσε το 2012 τη βαριά φανέλα με το νούμερο 10, έγινε ένας από τους νεότερους σκόρερ του ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης και είδε να τον χαρακτηρίζουν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα.

Το βάρος των προσδοκιών που άλλοι έβαλαν στους ώμους του αποδείχτηκε μεν βαρύ, μα όχι ικανό για να ανακόψει την πορεία του. Ο Δημήτρης Πέλκας έκανε ένα βήμα πίσω, συνέχισε να δουλεύει, έβαλε ξανά τα πράγματα στις σωστές βάσεις και επανήλθε. Γεννημένος το 1993, ο Πέλκας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών, προτού τον εντοπίσει ο ΠΑΟΚ στις ακαδημίες του οποίου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Το δεύτερο μισό της σεζόν 2013-14 δόθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Καλαμαριάς όπου σε 18 συμμετοχές σημείωσε επτά γκολ, και τη σεζόν 2014-15 ακολούθησε ο δανεισμός του στην πορτογαλική Βιτόρια Σετούμπαλ. Στην Primeira Liga, ο Πέλκας πήρε ευκαιρίες να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και γύρισε πιο δυνατός κι έτοιμος προκειμένου να παλέψει για την καθιέρωσή του στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο ανανέωσε τη συνεργασία του μέχρι το 2018.

Η σεζόν 2015-16 ήταν η πρώτη γεμάτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ. Ο Ιγκόρ Τούντορ αρχικά, αλλά και ο Βλάνταν Ίβιτς στη συνέχεια, τον εμπιστεύτηκαν και ο νεαρός μέσος έκλεισε τη σεζόν με 48 συμμετοχές, 3.545 αγωνιστικά λεπτά, εννέα τέρματα και οκτώ ασίστ. Το 2015 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών, στο εκτός έδρας ματς με τη Β. Ιρλανδία για τα προκριματικά του EURO 2016.

Συνέχισε να δουλεύει και τη σεζόν 2017-18 ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα. Υπό τις οδηγίες του Ράζβαν Λουτσέσκου , ήρθε η αγωνιστική εκτόξευση. Απέκτησε μάλιστα αναβαθμισμένο ρόλο, ωρίμασε και πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με 12 γκολ και 12 ασίστ. Ήταν ο τρίτος αρχηγός του ΠΑΟΚ, μετά τον Στέλιο Μαλεζά και τον Αντρέ Βιεϊρίνια . Επιστέγασμα μιας υπέροχης σεζόν ήταν το γκολ που πέτυχε στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ.

Το 2020, ο Δημήτρης Πέλκας πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τον ΠΑΟΚ και να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε. Με την τουρκική ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική πρώτη σεζόν, καταγράφοντας 34 συμμετοχές, οκτώ γκολ και 8 ασίστ. Στη Φενέρμπαχτσε παρέμεινε για άλλο ένα χρόνο, έπαιξε σε 33 παιχνίδια και σκόραρε πέντε φορές.

Το καλοκαίρι του 2022, ο Πέλκας παραχωρήθηκε δανεικός στη Χαλ Σίτι. Στην Αγγλία παρέμεινε για μία σεζόν και κατέγραψε 26 συμμετοχές, σημειώνοντας δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Πέλκας υπέγραψε με την Μπασακσεχίρ και επέστρεψε στην Τουρκία για να συνεχίσει την καριέρα του. Με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας έπαιξε για δύο σεζόν στις οποίες αγωνίστηκε σε 47 παιχνίδια, σημείωσε εννιά γκολ και μοίρασε εννιά ασίστ.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Πέλκας είναι επίσης σταθερός κρίκος της Εθνικής Ελλάδας, μετρώντας πάνω από 42 συμμετοχές και τέσσερα γκολ.

Δημήτρη, καλώς ήρθες πίσω στο σπίτι σου! 

"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

Posted : 23/01/2025 4:56 pm
jim and Billysm-4 reacted
Billysm-4
(@billysm-4)
Noble Member

Καλος παικτης και χαμηλων τονων ανθρωπος.

ΠΑΟΚ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ@ΜΙΕΤΑΙ Η ΑΙΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!

Posted : 23/01/2025 10:03 pm
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

Και επίσημα...

Posted : 24/01/2025 1:46 pm
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

Τον προπονητή τον ξέρει, τον τρόπο παιχνιδιού και την τακτική προσέγγιση της ομάδας την ξέρει, εμπειρία έχει.

Μακάρι να είναι και σε καλή αγωνιστική κατάσταση και να βοηθήσει όσο γίνεται περισσότερο την ομάδα.

Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.

Posted : 24/01/2025 4:01 pm
jim and teododo reacted
teododo
(@teododo)
Big BOSS Admin

Ετοιμος ειναι. Περιμενω να τον δω αποστολη αυριο.

Μην τρελαθουμε.

Καλως ηρθες πισω!

ΠΑΟΚ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ

Posted : 24/01/2025 4:16 pm
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

Λες να τον βάλει αποστολή κατευθείαν @teododo; 🙄 

Posted : 24/01/2025 4:17 pm
teododo
(@teododo)
Big BOSS Admin

Μα επαιζε, ετοιμος ειναι.

Την ομαδα ξερει, τον προπονητη ξερει, τι αλλο χρειαζεται?

Λιγα λεπτα συμμετοχης να ξαναμπει στο κλιμα.

Και ο αντιπαλος ειναι ιδανικος.

Posted : 24/01/2025 4:19 pm
jim, Billysm-4 and Bersekeros reacted
Billysm-4
(@billysm-4)
Noble Member

Με Ντελια μεσα, θα ανεβει η ταχυτητα της ομαδας ακομα περισσοτερο.

Καλως ηρθε, μπορει να βοηθησει το μονο σιγουρο.

Posted : 24/01/2025 4:50 pm
jim reacted
jim
 jim
(@jim)
Famed Member

Για εμενα μετρησε το γεγονος οτι ηθελε να ερθει πισω στην ομαδα.

Ενταξει δεν τρελαθηκα, σιγουρα υπαρχουν 100 φορες καλυτεροι, αλλα το οτι ειναι και ελληνας, ειναι σημαντικο.

Τωρα σε σχεση με τον Μουργκ π.χ, ειναι πολυ καλυτερος.

Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!

Posted : 25/01/2025 12:20 pm
Bersekeros reacted
teododo
(@teododo)
Big BOSS Admin

Κουμπαρος του ειναι ο βοηθος του "Στρατηγου" οπως λεει ο καλυτερος προπονητης που συνεργαστηκε.

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο η επιστροφή του στην Τούμπα, στην ομάδα της καρδιάς του: «Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, το πρόσωπό μου τα λέει όλα. Είμαι ενθουσιασμένος. Νιώθω ότι θα παίξω σαν είναι η πρώτη μου φορά στην Τούμπα. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τη στιγμή... Ανυπομονώ να παίξω. Και σήμερα να με έβαζε, θα έπαιζα, άσχετα αν μου λείπει λίγο ο ρυθμός. Είμαι ανυπόμονος, νιώθω πολύ καλά».

Για το πόσο διαφορετικός είναι ο Πέλκας πια; «Είμαι πιο ώριμος, έζησα πολλά πράγματα στο εξωτερικό που είναι διαφορετικά για να είμαι πιο έτοιμος να αντιμετωπίσω την οποιαδήποτε κατάσταση. Το πιο σημαντικό είναι να κάνω τα πάντα να βοηθήσω την ομάδα».

Για το τι μπορεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ: «Μετά την έλευση του προέδρου, ο ΠΑΟΚ είναι... καταδικασμένος να πηγαίνει για το πρωτάθλημα. Οι 9 βαθμοί δεν είναι μικρή απόσταση αλλά υπάρχουν πολλά ματς και τα playoff που παίζουμε μεταξύ μας, οπότε μπορούμε να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα».

Για το κίνητρο της επιστροφής του: «Μου έλειψε αυτό που είχα ζήσει τότε. Ο κόσμος κρατάει τις χαρούμενες στιγμές και αυτό που είχα ζήσει τότε ήταν ανεπανάληπτο. Γυρίζω γιατί νιώθω ότι έχω να δώσω πολλά ακόμη στο ποδόσφαιρο. Νιώθω δυνατός και πεινασμένος να παίξω ποδόσφαιρο. Νιώθω σαν ένα μικρό παιδί που μπαίνει και παίζει για πρώτη φορά ποδόσφαιρο. Αυτό είναι σημαντικό για μένα, να διψούν οι ποδοσφαιριστές για να κάνουν αυτό που κάνουν, γιατί διαφορετικά δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα.

Όταν κερδίζει κάποια τρόπαια, η ζωή προχωράει. Οπότε θέτεις καινούργιους στόχους. Ο στόχος μου ήταν να γυρίσω πίσω και να βοηθήσω τα μέγιστα, να κερδίσουμε ξανά πράγματα, γιατί για το μέγεθος αυτής της ομάδας είναι λίγοι οι τίτλοι. Και όσο είμαστε εμείς, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε χαρά στον κόσμο. Αυτός είναι ο στόχος μου να κατακτήσω πάλι τίτλους με την ομάδα. Φυσικά ο στόχος είναι να μπούμε στο Champions League».

Για τη συνεργασία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Το έχω δηλώσει, για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής. Στην προηγούμενη θητεία μου στην ομάδα, με ανέβασε σε άλλο επίπεδο ο στρατηγός, ο προπονητής μου ο Ραζβάν. Πάντα είχα επαφές μαζί, υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Ήθελα και έκανα ένα μανιφεστ, που λέει και η σύζυγός μου, να ξανά συνεργαστώ μαζί του. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο ένας τον άλλον, τα κουμπιά του...».

Posted : 26/01/2025 5:25 pm
teododo
(@teododo)
Big BOSS Admin

Δεν μου εκανε εντυπωση οτι μπηκε. Προσαρμοσμενος 100%. Σαν να μην ελειψε.

Αρχικά σχετικά με την επιστροφή του είπε: 
«Πολύ έντονα τα συναισθήματα τις τελευταίες ημέρες έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Είναι ευλογία να παίζεις για την ομάδα που αγαπάς, να γυρίζεις πίσω στο σπίτι σου. Ευχαριστώ τους Ιβάν και Γιώργο Σαββίδη που έδωσαν το οκ να γυρίσω πίσω και φυσικά τον Ράζβαν Λουτσέσκου για την εμπιστοσύνη».

Για τον κόσμο και την υποδοχή του απάντησε: 
«Εννοείται φυσικά και τον κόσμο για το πώς με αγκάλιασε και με δέχτηκε πίσω. Η αγάπη είναι αμοιβαία. Αυτά που έζησα τις τελευταίες ημέρες είναι πρώτη η φορά που το ζω. Είναι λίγο το ευχαριστώ προς τον κόσμο».

Για το πώς γύρισε και πώς νιώθει: 
«Έχω γυρίσει πιο ώριμος, στο εξωτερικό ζεις αλλιώς το ποδόσφαιρο. Γύρισα γιατί θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πάρει και άλλους τίτλους, να μπούμε επιτέλους στο Champions League. Έχω να δώσω ακόμη πολλά. Θα κάνω ότι μπορώ, θα δώσω ότι έχω και δεν έχω».

Πρόσθεσε: 
«Οι παίκτες τραβάνε μεγάλο κουπί, δεν μπορούν να βγάζουν πάντα τα μέγιστα στο γήπεδο. Την Πέμπτη… σκύλιασαν, σήμερα φάνηκε η ομάδα λίγο κουρασμένη, ενώ παίξαμε και νέα πρόσωπα σήμερα. Ο Λουτσέσκου μας λέει πάντα να είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100%.

Μου λένε όλοι ότι λάμπει το πρόσωπο σου, ότι είσαι χαρούμενος ξανά. Η αλήθεια είναι ότι δεν περνούσα καλά τους τελευταίους δύο μήνες στην Τουρκία, γιατί δεν έπαιζα».

Κατέληξε: 
«Είχα περισσότερο άγχος και από τη μέρα που πήραμε το πρωτάθλημα. Το διαχειρίστηκα όμως καλά και είμαι διψασμένος για τη συνέχεια.

Ήξερα ότι ο Λουτσέσκου με θέλει στην ομάδα. Δεν είχαμε μιλήσει όμως μαζί, αλλά το γνώριζα και από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και από τους συνεργάτες του, είχα κρατήσει άλλωστε άριστες επαφές. Ξέρω ότι πίεσε πολύ για να με πάρει πίσω και τον ευχαριστώ.

Ήταν σημαντικό που κρατήσαμε σήμερα το προβάδισμα, γιατί υπήρχαν οι γκέλες στα προηγούμενα ματς στα τελευταία λεπτά. Θα το διαχειριζόμαστε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια.

Έφυγα την ίδια ηλικία όπως ο Βιεϊρίνια και επέστρεψα την ίδια που γύρισε και εκείνος. Νιώθω πολύ χαρούμενος για τον τρόπο που με υποδέχτηκε, όπως άλλωστε και όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου».

Posted : 27/01/2025 12:02 am
Bersekeros
(@bersekeros)
Illustrious Member

Σα να μην πέρασε μια μέρα. Τα γνωρίζει τα λημέρια.

Posted : 27/01/2025 10:45 am
m01can4 reacted
m01can4
(@m01can4)
Admin Admin Registered
Topic starter

Έτοιμος...

Posted : 27/01/2025 11:50 am
Billysm-4
(@billysm-4)
Noble Member

Μπηκε στην θεση του Ντελια, ομως περιμενω καποια στιγμη να παει στον αξονα αυτος και αριστερα ο Ντελιας αλλαζοντας θεσεις.

Εκει θα δουμε ωραια πραγματα.

Posted : 27/01/2025 11:23 pm
Billysm-4
(@billysm-4)
Noble Member

Για καποιο λογο, περιμενω να βοηθησει σημερα.

Posted : 02/02/2025 2:09 pm
The People reacted
Page 1 / 5
Share: