Αυτος λενε ειναι ο προπονητης τερματολφυλακων.
ΠΑΟΚ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ
Τερματοφύλακας ήταν κι ο Λούτσος, αν και κοντός, τώρα που το θυμήθηκα πάλι.😁
Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.
Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.
Λογικά θα ανακοινωθεί από εβδομάδα...
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"
Ηρθε με τις βαλιτσες!
Στην αρχική του τοποθέτηση και με φόντο την ευρωπαϊκή κλήρωση, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέφερε:
«Είναι νωρίς να μιλήσω γι' αυτό γιατί πρώτα απ όλα πρέπει να παίξουν μεταξύ τους για να δούμε ποιος θα είναι ο τελικός αντίπαλος μας. Παράλληλα έχουμε πολύ χρόνο να μελετήσουμε και τις δυο ομάδες από τη στιγμή που το πρώτο ματς είναι μετά από έναν και πλέον μήνα. Μιλάμε για δυο ομάδες που κατέκτησαν τα Πρωταθλήματα στη χώρα τους και επομένως σε αυτή τη διοργάνωση σε κάθε ματς και με οποιονδήποτε αντίπαλο είσαι υποχρεωμένος να παρουσιαστείς πανέτοιμος και από άποψη νοοτροπίας αλλά και αγωνιστικότητας. Ακόμη και αν είναι τα πρώτα ματς της σεζόν οφείλουμε να παρουσιαστούμε... τέλειοι αν θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο να παίξουμε στους "36". Προφανώς και θα κοιτάξουμε αυτά τα δυο πρώτα ματς που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αν περάσουμε "κλειδώνουμε" και την ευρωπαϊκή μας παρουσία και μετά τον Σεπτέμβριο και φυσικά θα πάμε για τον τρίτο προκριματικό και για το επόμενο εμπόδιο στο Champions League».
- Πέρσι το μότο σας ήταν παιχνίδι με παιχνίδι. Τώρα ως πρωταθλητής, μπορείτε να πείτε πως στόχος είναι ξεκάθαρα να μπείτε στο League Stage του Champions League;
«Δεν πρόκειται να το αλλάξω για έναν απλό λόγο: αυτός ο τρόπος προσέγγισης είναι που μας έδωσε το Πρωτάθλημα. Και δεν είμαστε ούτε η Μάντσεστερ Σίτι, δεν είμαστε Ρεάλ Μαδρίτης, επομένως πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ναι το θέλουμε, αλλά ναι θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, προκριματικό με προκριματικό. Ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε τον δεύτερο προκριματικό, να κλειδώσουμε την Ευρώπη και να προχωρήσουμε...».
- Ο Καμαρά έρχεται να υπογράψει για τρία χρόνια. Ποιο ήταν το στοιχείο που ξεχωρίσατε σε εκείνον;
«Τον αποκτούμε γιατί είναι κεντρικός χαφ και μέχρι στιγμής έχουμε χάσει δύο παίκτες σε αυτήν τη θέση. Έχει ποιότητα, έχει εμπειρία από το ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορώ να πω πως έχει περισσότερη εμπειρία από το παρελθόν, τον βοήθησε και το πέρασμά του από τη Ρόμα, είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει με την ποιότητά του. Άλλωστε τον πήραμε γιατί έχουμε... χάσει παίκτες σε αυτή τη θέση»
Μια διευκρίνιση. Είπατε πως έχετε "χάσει" παίκτες σε αυτή τη θέση. Αναφέρεστε και στον Μεϊτέ;
«Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Μιλάω για την κατάσταση και τα δεδομένα που έχουμε τώρα και τώρα δεν είναι εδώ. Θα τον ήθελα. Είναι απαραίτητο να υπάρχει υψηλή ποιότητα στο ρόστερ γιατί μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά με τρεις διοργανώσεις και παιχνίδια κάθε τρεις μέρες. Είδατε πέρσι πόσα ματς παίξαμε, και το rotation ήταν αυτό που μας έδωσε την ευκαιρία να βγάλουμε μια απαιτητική σεζόν. Γι΄ αυτό και λέω πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ποιοτικές λύσεις».
- Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Κεντζιόρα;
«Όχι ελπίζω πως όχι, δεν ανήκει. Θα πω και πάλι πώς θα είμαι ο πιο χαρούμενος αν έχω τον Μεϊτέ και ειδικά τώρα που γνωρίζει την ομάδα, έχει μάθει την ομάδα και θα είναι καλύτερος μετά από μια εκπληκτική χρονιά. Μας έδωσε πολλά. Θέλω να είναι εδώ αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος. Προφανώς και είμαι αισιόδοξος για τον Κεντζιόρα, ένας επαγγελματίας άριστος που δεν είχε τραυματισμό, που βοήθησε τα μέγιστα. Απλά θεωρώ πως είναι πιθανόν να είναι εδώ την επόμενη εβδομάδα ο Κεντζιόρα και είμαι αισιόδοξος πως θα έρθει πίσω».
Φανταζόμαστε πως σας ικανοποίησε και η παραμονή του Κωνσταντέλια...
«Προφανώς, τον αγαπώ αυτόν τον παίκτη και του το έχω πει και χαίρομαι που έμεινε και μιλήσαμε ήδη μαζί μετά την απόφαση να μείνει. Όμως πρέπει να ευχαριστήσω και τον Ιβάν Σαββίδη που πήρε μια δύσκολη απόφαση να μην πουλήσει τον ποδοσφαιριστή αν και η προσφορά ήταν πολύ μεγάλη. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ο Κωνσταντέλιας είναι top παίκτης, μεγάλο ταλέντο και δεν είναι πλέον ποδοσφαιριστής που χαίρεται το ποδόσφαιρο αλλά ποδοσφαιριστής που χαίρεται να κερδίζει και αυτό είναι η μεγάλη πρόοδος που έχει κάνει. Περιμένω και άλλους παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο γιατί μας περιμένει μια μεγάλη και απαιτητική χρονιά με πολλές απαιτήσεις».
Νιώθετε ήρεμος με τις κινήσεις που γίνονται, με το ρόστερ ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας;
«Το μοναδικό που μπορώ να σας πω είναι πως είμαστε πιο δυνατοί τώρα σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι όταν άρχιζε η προετοιμασία. Και αν θυμαστε την σεζόν 2022-23 έλεγα συνεχώς πως αυτή η χρονιά θα μας βοηθήσει αφάνταστα ενόψει του επόμενου Πρωταθλήματος και θα το βλέπατε στην αγωνιστική σεζόν που ακολούθησε. Οπως και συνέβη σε έναν τεράστιο βαθμό που ακόμη και για μένα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη το ότι έπεσα τόσο μέσα. Αλλά σε καθε περίπτωση, ναι είμαστε πιο δυνατοί τώρα σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι".
- Και μια τελευταία ερώτηση: Πολλά ακούστηκαν για Κάλιαρι και Μπεσίκτας για εσάς...
«Δεν με ενδιαφέρει. Δεν έχει σημασία. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτά».
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του κατέληξαν στον Άντι Αντίλοβιτς της Universitatea Craiova του ρουμάνικου πρωταθλήματος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η οριστική συμφωνία και με τον ΠΑΟΚ για να ταξιδέψει ο Βόσνιος μαζί στην προετοιμασία.
Αυτος λενε ειναι ο προπονητης τερματολφυλακων.
Αμ δε!

Προπονητής τερματοφυλάκων θα αναλάβει ο Βαγγέλης Λάππας.
Πρόκειται για ένα πρόσωπο που γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα και έχει σημαντική εμπειρία, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό και μεταξύ άλλων έχει δουλέψει με τους Μανδά και Βλαχοδήμο.
Το 2010 εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, όπου και παρέμεινε μέχρι και το 2015, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την πρώτη ομάδα του “τριφυλλιού”.
Τη σεζόν 2016-17 ήταν στην Al Dhafra FC, ομάδα που αγωνίζεται στην Arabian Gulf League στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ έχει περάσει -παράλληλα- κι από τον ΟΦΗ, τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και τον Παναιτωλικό.
Καλη η επιλογη φαινεται στον προπονητη τερματοφυλακων, τουλαχιστον βασει βιογραφικου.
Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!
«Η ιδέα μου είναι ότι θα έπρεπε να είχαμε κρατήσει όσο το δυνατό περισσότερους παίκτες από πέρυσι και να προσθέσουμε 2,3 για να πάμε στο επόμενο επίπεδο. Σε σχέση με πέρυσι μας λείπουν τρεις παίκτες, έχουμε συζήτηση να επιστρέψει ο ένας και ελπίζω και ένας ακόμη»
____
____
Ουσιαστικά είπε στο Μαράκι να πλερώσει και να φέρει Κεντζιόρα και Μεϊτέ, χωρίς να έχουμε απρόοπτα.
Τώρα ο τρίτος είναι σίγουρα ο επιθετικός, γιατί με το λιουντάρ τσ τανζανίας δεν φτιάνουμε πάλι προκοπής φέτους. Κάθε χρόνου δεν είνι Πασχαλιά, Μαριγώ.
«Τα τρία χρόνια που ήρθαν, μετά τα δύο προηγούμενα που ήμουν εδώ, δεν ήταν εύκολα. Γύρισα ενώ πολλοί άνθρωποι μου έλεγαν ότι είναι τρέλα να επιστρέψεις εκεί όπου ήσουν ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου. Τι περισσότερο μπορείς να πετύχεις, κι αν δεν πετύχεις, θα πέσεις.
Μίλησα με έναν άνθρωπο το βράδυ που επιστρέφαμε από τον Βόλο και αναρωτιόμουν τι πρέπει να κάνω. Και μου είπε, κοίταξε είναι αδύνατον εδώ να συνειδητοποιήσεις κάτι, είναι αδύνατον. Και σκεφτόμουν την επόμενη ημέρα, αμέσως μετά τον τελικό Κυπέλλου, αμέσως μετά από αυτήν την κουβέντα τι πρέπει να κάνω. Είπα λοιπόν στον εαυτό μου, ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν εδώ. Δεν θα πέσω, σε κάθε περίπτωση θα μείνω στην ιστορία αυτού του κλαμπ. Θα προσπαθήσω άλλη μία φορά να κάνω ωραία πράγματα ως προπονητής. Και συμβιβάστηκα με τον εαυτό μου για κάτι βέβαια εξαιρετικά σημαντικό για την ομάδα. Ο στόχος θα είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αν είναι απαραίτητο να πεθάνουμε στο γήπεδο, αλλά να προκριθούμε στη φάση των ομίλων της Ευρώπης. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν κάναμε έγκαιρα μεταγραφές.
Όταν τερματίσαμε πρώτοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πίστεψα στον τίτλο
Και η προετοιμασία ξεκινούσε και εγώ ως προπονητής είχα την τεράστια επιθυμία να έχω από την πρώτη ημέρα το 90% της ομάδας έτοιμο. Έπρεπε να ακούσετε το μήνυμα που έστειλα στον Μάκη την ημέρα της αναχώρησης για την Ολλανδία,
"Μάκη, άκου. Ακόμη και η πτήση δεν θέλει να αναχωρήσει. Όταν το αεροπλάνο άκουσε τα ονόματα των παικτών που θα ταξιδέψουν, σταμάτησε".
Και την ίδια στιγμή, ήταν και η πίεση των οπαδών που ήρθαν στην Ολλανδία, στα φιλικά παιχνίδια. Γιατί δεν κάνετε μεταγραφές, γιατί δεν κάνετε μεταγραφές. Και αυτό με απογοήτευσε. Και στην συνέντευξη Τύπου μετά από ένα φιλικό παιχνίδι, με ρώτησαν αν είστε έτοιμοι αυτήν την σεζόν να πάρετε το πρωτάθλημα».

«Σε επαγγελματικό επίπεδο, στο γήπεδο αυτό είναι το παιχνίδι (σ.σ. το εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό) που έδειξε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η στιγμή που πίστεψα ότι θα κερδίσουμε τον τίτλο ήταν όταν τερματίσαμε πρώτοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Εκείνη τη στιγμή...
Ακόμη και όταν χάσαμε στην έδρα μας από τον Άρη, ήξερα ότι ήταν απολύτως φυσιολογικό ανάμεσα σε δύο ματς με την Ντιναμό. Θα είναι μία μάχη μέχρι το τέλος. Γνωρίζοντας την ίδια στιγμή ότι κρίσιμο θα ήταν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, στην επανέναρξη μετά τις Εθνικές ομάδες».
Δεν ξέρω αν μίλησαν ωραία ή όχι, αλλά οι οπαδοί μας έδωσα μία γαμ... δύναμη όταν ήρθαν στην προπόνηση
Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη των οπαδών στη Μεσήμβρια: «Θέλω να σας πω για τους οπαδούς που ήρθαν στην προπόνηση. Δεν ξέρω αν αυτός ήταν ο πιο ωραίος τρόπος για να μιλήσουν ή όχι, αλλά αυτοί οι τύποι ήρθαν και μας έδωσαν πριν από τα παιχνίδια αυτήν την γαμ... δύναμη να πάμε μπροστά. Προσπάθησαν να μας δώσουν αυτοπεποίθηση. Να μας ωθήσουν στο να πιστεύουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Το εκτίμησα πολύ και τους είμαι ευγνώμων. Ήταν σημαντικό να νιώθεις ότι όλοι πιστεύουν πραγματικά σε αυτήν την απίθανη τελική νίκη».
Για το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (2-2), ανέφερε: «Αυτό το ματς με την ΑΕΚ στο γήπεδό τους είναι άλλη μια πολύ σημαντική στιγμή στο δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επειδή ακόμη κι αν ήταν 2-0 το σκορ, βρήκαμε την δύναμη να μην παραιτηθούμε, να παλέψουμε, να παλέψουμε, να παλέψουμε... Αυτό το 2-2 που μας κράτησε στην πρώτη θέση και αυτούς πίσω μας, έδωσε στην ομάδα την πίστη, ότι πράγματι στο τέλος θα κερδίσουμε».
Μετά τον αποκλεισμό από την Κλαμπ Μπριζ, όπως σημείωσε: «Οι άνθρωποι μου έδειχναν ότι είμαι η ελπίδα τους. Και αυτό το ένιωθα ακόμη και μετά από αρνητικά αποτελέσματα, όταν υπήρχε πολλή κριτική, επιθετική κριτική μάλιστα. Και την ίδια στιγμή, την επόμενη ημέρα ή μετά από δύο ημέρες, μου έδιναν το συναίσθημα ότι ναι μεν χάθηκαν αυτοί οι βαθμοί, αλλά η ελπίδα μας είσαι εσύ...

Ήταν ο στόχος του παιχνίδι με παιχνίδι. Ακόμη και μετά το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό που κερδίσαμε 2-0, είπα ότι σιγουρέψαμε την τρίτη θέση. Διότι αν βάλεις τον στόχο τόσο ψηλά, υπάρχει το ρίσκο, λόγω της έντονα φορτισμένης συναισθηματικά ατμόσφαιρας, να χάσεις ένα παιχνίδι ή να φέρεις ένα αρνητικό αποτέλεσμα και εκείνη την στιγμή να καταρρεύσεις. Τι θα γινόταν, αν μετά το ματς στην Λαμία, όταν όλοι καταριόταν και έκαναν κριτική, ακόμη και μετά από μία φανταστική σεζόν, οι παίκτες κατέρρεαν. Αν οι παίκτες δεν είχαν αυτήν την δυνατή νοοτροπία. Σε μία έτσι και αλλιώς γαμ... φυσιολογική κατάσταση».
Φοβήθηκα όταν συνειδητοποίησα πόση ευτυχία δώσαμε στον κόσμο. Νιώθω μεγαλύτερη ευθύνη τώρα
Σε ερώτηση για το που θέλει να αφιερώσει όλη την προσπάθεια: «Σε όλους, όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Επειδή είναι τεράστια χαρά και ευτυχία. Στους φίλους του ΠΑΟΚ για την τρελή υποστήριξη, στους φίλους του ΠΑΟΚ που μας επιτέθηκαν ενώ θα έπρεπε να είναι κοντά μας, τους αφιερώνω όλη αυτήν την προσπάθεια γιατί ελπίζω να κατάφεραν να είναι πραγματικά χαρούμενοι, σε αυτήν την φανταστική και ευτυχισμένη στιγμή.
Το βράδυ της Κυριακής, όταν ήμασταν πάνω στο ανοιχτό λεωφορείο, μέσα στην πόλη, και βλέπαμε την χαρά που είχαν οι φίλαθλοι, με τις νωπές ακόμη εικόνες από την Τούμπα, συνειδητοποίησα το πόση ευτυχία προσφέραμε στον κόσμο μέσα από την δουλειά μας. Λιγάκι φοβήθηκα, διότι νιώθω πια μεγαλύτερη ευθύνη γι΄αυτό που είναι να έρθει».
Για την εικόνα που έχει για εκείνον ο κόσμος που δεν τον ξέρει, απάντησε: «Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα, προφανώς βγαίνει μέσα και κατά την διάρκεια των αγώνων. Την ίδια στιγμή είμαι γεμάτος αγάπη που την προσφέρω σε όλους. Είμαι κάποιος που δεν προσπαθεί να κρύψει το οτιδήποτε και συμπεριφέρομαι τόσο φυσικά για το τι νιώθω, τι βλέπω, τι πιστεύω, τι λέω, σε τι διαφωνώ».
Και στον επίλογο του ντοκιμαντέρ, σημείωσε πως: «Υπήρξαμε μία πραγματικά δυνατή ομάδα και μεταξύ μας υπήρχε μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Και όταν μία ομάδα, ένα σύνολο παικτών, περιβάλλεται από μία θετική αύρα, αυτό είναι το τεράστιο επίτευγμα όλων μας. Το να κάνουμε αυτούς τους παίκτες να νιώθουν έτσι και να δίνουν κάτι περισσότερο για την ομάδα...».
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"
Ασχετα απο οσα ειπε στο βιντεο που σε καποιες στιγμες εβγαλε και κομπλεξ και εμμονη, δεν θα σταΘω σε αυτο γιατι αδιαφορω.
Ξερω ποιος ειναι, δεν θα τον μαθω τωρα.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μεσα σε ολα, ξερει να παιζει πολυ καλα το παιχνιδι της ψυχολογιας.
Σε αυτο ειναι πολυ καλος.
Ο Σαντος π.χ ηταν γκασμας στο θεμα της ψυχολογιας.
Ο Αγγελος....ΜΕΤΡ!
Αυτός γιατί δεν έκανε δηλώσεις σήμερα και έστειλε τον Παντέλο, μετά τη δεύτερη ήττα σε τρία φιλικά;
Κομπλεξ.
Αυτα δεν αλλαζουν. Θα τα κουβαλαει χρονια.
Τωρα θα αλλαξει?
Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Λουτσέσκου στους απεσταλμένους στην Ολλανδία, όπως δημοσιεύει η Live Sport
Για τις μεταγραφές: «Το έχω πει ξανά. Για να είμαστε πολύ καλά, χρειάζεται να πάρουμε δύο παίκτες ακόμα μίνιμουμ, συν τον Μεϊτέ. Τρεις παίκτες συνολικά. Με τον Μεϊτέ τελευταία φορά μίλησα πριν από 10 μέρες. Στη συνέχεια, μπορούμε να σκεφτούμε επιλογές που θα παρουσιαστούν μπροστά μας στην αγορά τον Αύγουστο. Μπορεί να βρεθεί παίκτης που θέλει να φύγει από την ομάδα του, να μας αρέσει και αν βρούμε την ευκαιρία να τον αποκτήσουμε. Δεν θέλω να μπω σε συζήτηση για συγκεκριμένες θέσεις, για αυτούς τους δύο παίκτες που αναφέρθηκα νωρίτερα».
Για το αν ο φετινός ΠΑΟΚ είναι περισσότερο προβλέψιμος: «Για πολλούς το γκρουπ έχει συνοχή και όντως έχει γιατί καταφέραμε να κρατήσουμε τους περισσότερους παίκτες. Έχουμε κάποια θέματα, έχουμε κάποιες ελπίδες, αλλά την ίδια ώρα από τη δική μου οπτική και αυτό δεν έχει να κάνει με τον περίγυρο αλλά με εμάς μέσα στην ομάδα, τα πράγματα δεν ήταν τέλεια.
Και αυτό γιατί, ο Ζίβκοβιτς έπαιξε Euro και θα ξεκινήσει την προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη, γιατί ο Τάισον μετά από έναν χρόνο στη Θεσσαλονίκη πήρε άδεια για να ταξιδέψει στη Βραζιλία και του δώσαμε πέντε μέρες παραπάνω, επίσης ο Ντεσπόντοφ και ο Κουλιεράκης πήραν πέντε μέρες παραπάνω άδεια, για τον Κωνσταντέλια και εδώ είναι δική μας ευθύνη αλλά και δική του γιατί πλέον έχει μεγαλώσει και είναι υπεύθυνο άτομο, δεν διαχειριστήκαμε καλά τις διακοπές του αλλά και τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας με τον γάμο της αδερφής του. Μετά τραυματίστε και έχασε αρκετό έδαφος.
Ο Κεντζιόρα ήταν και αυτός ειδική περίπτωση, έχασε μεγάλος μέρος της προετοιμασίας, ξεκινώντας πριν από τρεις ημέρες. Όλες αυτές οι υποθέσεις, δεν μας άφησαν να βρεθούμε σε καλύτερη κατάσταση αυτή την περίοδο. Έτσι φτάνουμε σε ένα σημείο να πρέπει να αντιληφθούμε την κατάσταση, να πιεστούμε περισσότερο. Και παράλληλα, είναι δική μου ευθύνη να διατηρήσω τα υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης. Το σήμερα, είναι το σήμερα, αλλά μπροστά μας έχουμε μία ολόκληρη σεζόν.
Η συνοχή από την περσινή σεζόν μπορεί να είναι ένα μεγάλο αβαντάζ, αλλά πίσω από αυτή μπορεί να κρύβεται η λέξη στασιμότητα. Μπορεί οι αντίπαλοι να διαβάζουν πλέον καλύτερα το παιχνίδι της ομάδας, μπορεί η ίδια η ομάδα να μην αισθάνεται ότι εξελίσσεται. Είναι ένας δικός σας φόβος όλο αυτό το σκεπτικό; Έχουμε ένα αβαντάζ, πως όλοι γνωρίζουν όλους. Έχουμε ένα αβαντάζ πως ξέχωρα αν κάναμε κάποια βήματα πίσω, μπορούμε να τα καλύψουμε πολύ γρήγορα».
Για τον δανεισμό του Στέφανου Τζίμα στη Νυρεμβέρη: «Δεν ήθελα να φύγει τώρα από την ομάδα και πριν έχουμε περισσότερες επιλογές σε αυτή τη θέση. Άλλωστε, γνωρίζετε πως προτεραιότητα πρέπει να είναι πάντα η ομάδα και μετά οι παίκτες. Τόσο εγώ ως προπονητής αλλά και οι συνεργάτες μου ήθελα να ήταν εδώ και να είχε κάνει προετοιμασία.
Είναι καλός παίκτης για την ομάδα, αλλά από την άλλη καταλαβαίνω και αποδέχομαι πως για τον ίδιο ήταν προτεραιότητα να πάει κάπου αλλού για να πάρει εμπειρίες, να αντιμετωπίσει δυσκολίες, προκλήσεις και να πρέπει να ανταπεξέλθει σε δυσκολίες και απαιτήσεις σε μία νέα ομάδα, σε μία διαφορετική χώρα και επομένως να δυναμώσει και ως χαρακτήρας…»
Συνεντευξη με μπολικο παπατζιλικι για τον Τζημα π.χ ενω δεν απαντησε στην ερωτηση αν θα ειναι προβλεψιμος ο ΠΑΟΚ φετος.
Για καθε ερωτηση περι Τζημα υπαρχει μια απαντηση που λεγεται Γιαμαλ στην Μπαρτσελονα...Κατα τα αλλα δεν περιμενα οτι ο γαμος της αδερφης του Ντελια θα εριχνε εξω τον προγραμματισμο ....
Ο κύριος "25 εκατοστά". Πρωταγωνιστής αισθησιακών ταινιών.
Πέλλιος: «Δεν μπορεί να μας τα λέει αυτά ο Λουτσέσκου για τον Τζίμα...»
«Αυτά δεν μπορεί να μας τα λέει, δεν μπορώ να τον βάλω γιατί είναι μικρός. Ο Γιαμάλ βγάζει μάτια στην Εθνική Ισπανίας. Μπορεί ο Τζίμας να μην είναι Γιαμάλ, αλλά και ο δικός μας έδειξε στις συμμετοχές του ότι βάζει γκολ. Φέτος είναι αυτός, του χρόνου θα είναι διαφορετικός. Δεν προσέχουμε τα παιδιά που βγάζουμε.
Μετά από αυτό που έδειξε αυτό το παιδί, που είναι εξελίξιμο, τον στείλαμε κάπου αλλού. Θα σου πω μία εμπειρία. Πατέρας που έχει τον γιο του σε ομάδα, 15 χρονών, μου είπε «όλα καλά στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, όμως, όσο υπάρχει ο Λουτσέσκου εγώ το παιδί μου δεν το πάω. Βγαίνουν ταλέντα και τα στέλνει αλλού...» Του είπα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική»
Μην αγγιζετε τον καλυτερο προπονητη της ιστοριας του ΠΑΟΚ και χαλατε το αφηγημα στους πουτσ@γλυφτες του.