Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ματέους Βιετέσκα από την Κάλιαρι με την μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν, με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. Ο Πολωνός κεντρικός αμυντικός θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 28.
Ο Ματέους Βιετέσκα γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1997 στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Λέγκια Βαρσοβίας και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2014 στον τελικό του Σούπερ Καπ Πολωνίας κόντρα στην Ζάβιτσα Μπίντγκοζ. Στα πρώτα του χρόνια, δόθηκε δανεικός σε αρκετές ομάδες για να αποκτήσει εμπειρία.
Το 2017, μετακόμισε στην Γκόρνικ Ζάμπρζε, όπου είχε την πρώτη του γεμάτη σεζόν ως βασικός αμυντικός, καταγράφοντας 42 συμμετοχές και επτά γκολ. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τράβηξαν την προσοχή της Λέγκια Βαρσοβίας, η οποία τον επανέφερε στο ρόστερ της το 2018.
Στη Λέγκια Βαρσοβίας, ο Βιετέσκα έγινε βασικό στέλεχος της άμυνας και αγωνίστηκε για πέντε σεζόν, καταγράφοντας συνολικά 150 συμμετοχές, οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Πολωνίας, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς της Ekstraklasa.
Το καλοκαίρι του 2022, η Κλερμόν τον έκανε δικό της. Στη Ligue 1 έμεινε για ένα χρόνο, κατέγραψε 37 παιχνίδια, ένα γκολ και δύο ασίστ, αποδεικνύοντας την ικανότητά του να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.
Τον Αύγουστο του 2023 η Κάλιαρι έβγαλε απο τα ταμεία της 5.000.000 ευρώ και έκανε τον Πολωνό κεντρικό αμυντικό κάτοικο Ιταλίας. Στη Serie A κατέγραψε 28 συμμετοχές και δύο ασίστ.
Σε διεθνές επίπεδο, ο Βιετέσκα έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πολωνίας, ενώ το 2022 έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών και μέχρι σήμερα μετράει τέσσερις συμμετοχές.
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"
Καλώς τον , πιστεύω θα βοηθήσει ΑΜΕΣΑ...
Μαζι με Κεντζιορα, θα δεσει καλα πιστευω. 😀
Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!
Καλώς ήρθε. Αν μπορεί να αγωνιστεί ικανοποιητικά και στα αριστερά, αν και δεξιοπόδαρος, τότε θα ήταν ευχής έργο να φτιάξουν ένα ωραίο δίδυμο με τον Κεντζιόρα.
Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.
Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.
Καλως ηρθε, πιστευω στην καλη αγωνιστικη του κατασταση και να μπει συντομα.
ΠΑΟΚ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ
Καλος παικτης, ευχομαι να δεσει με την ομαδα.
Θετικο οτι υπαρχει ο Κεντζιορα εδω.
ΠΑΟΚ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ@ΜΙΕΤΑΙ Η ΑΙΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
Για τα συναισθήματα του, μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης του στον ΠΑΟΚ:
«Αισθάνομαι πολύ καλά, σας ευχαριστώ. Επιτέλους, είμαι εδώ . Όπως ξέρει ο κόσμος και το καλοκαίρι έγιναν κάποιες συζητήσεις γύρω από το όνομα μου. Εν τέλει ήρθα και είμαι πολύ χαρούμενος».
Για τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ, τους επόμενους έξι μήνες:
«Θα ήθελα να πετύχω ό,τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, δηλαδή τίτλους. Θα παλέψουμε σίγουρα για αυτό. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει. Οπότε ναι, είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα να βελτιωθεί. Θα ήθελα να βοηθήσω όπως μπορώ».
Για το πως περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του ως ποδοσφαιριστή:
«Είμαι κεντρικός αμυντικός, δεξιοπόδαρος. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο, δηλαδή να κρατάω τη μπάλα χαμηλά και να έχουμε κατοχή. Είμαι δυνατός στις μονομαχίες και στις κεφαλιές. Ελπίζω να τα δείτε όλα αυτά που σας λέω στο γήπεδο».
Για την παράδοση του ΠΑΟΚ με τους Πολωνούς κι αν μπορεί να φανταστεί ότι θα γράψει το όνομα του δίπλα σε αυτό άλλων συμπατριωτών του:
«Φυσικά μπορώ να το φανταστώ και θα ήθελα να το καταφέρω, να γίνω κι εγώ μέλος της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Πολλοί Πολωνοί έχουν παίξει στο παρελθόν εδώ κι έχουν διαγράψει μια σπουδαία πορεία στην ομάδα. Ελπίζω να κάνω κι εγώ κάτι παρόμοιο ή και καλύτερο».
Για το μήνυμα του στον κόσμο του ΠΑΟΚ:
«Χαιρετώ όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ, ελπίζω να είστε καλά. Θα σας δω σε λίγες ημέρες στο γήπεδο και ελπίζω να μας στηρίξετε όπως πάντα».
Το παλικαρι εκανε φοβερο παιχνιδι για ντεμπουτο, μας εσωσε και στο τελος.
Γενικα μπηκε πολυ δυνατα! 😀
Για πρώτο παιχνίδι, είχε εξαιρετική εικόνα.
Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.
Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.
Πολύ καλός και περιμένω και στο επόμενο να είναι καλύτερος.
Αφησε καλες εντυπωσεις με μολις δυο προπονησεις.
Θα καθιερωθει σαν βασικο διδυμο.
Παμε ρε θηριο σημερα.
«Το πρώτο διάστημα κάναμε κάποιες σημαντικές νίκες. Χάσαμε εκτός έδρας από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Καλλιθέα. Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Τώρα είμαστε στα Play off και πρέπει να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».
Για τους λόγους που τον έπεισαν να έρθει στον ΠΑΟΚ:
«Το καλοκαίρι υπήρξε το πρώτο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και ήμουν έτοιμος να έρθω. Κάποια πράγματα δεν πήγαν καλά μεταξύ των δύο ομάδων. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι πλέον εδώ και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Τα τελευταία χρόνια έχω παίξει σε διάφορους σχηματισμούς είτε με τριάδα είτε με τετράδα στην άμυνα, δεν έχω πρόβλημα να προσαρμοστώ. Το επιτελείο του ΠΑΟΚ είδε τα παιχνίδια που είχα κάνει και ίσως γι’ αυτό να με επέλεξαν, για τον τρόπο που προσαρμόζομαι. Απολαμβάνω την εμπιστοσύνη που μου δείχνει το τεχνικό επιτελείο».
Αν τον έχει επηρεάσει η παρουσία του Τόμας Κεντζιόρα κι αν σκέφτεται το μέλλον:
«Πάντα είναι δύσκολο να μετακομίζεις σε ένα καινούριο κλαμπ. Είχα την τύχη να έχω κοντά μου τον Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος με βοήθησε πολύ στην αρχή. Μου έδειξε πράγματα μέσα στο κλαμπ, καταστάσεις και πρόσωπα. Ήταν σημαντικό που βρισκόταν εδώ. Γνωριζόμασταν από την Εθνική Πολωνίας. Είμαι καλά εδώ, νιώθω την εμπιστοσύνη από το τεχνικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου. Είναι μια κουβέντα που θα κάνουμε στο μέλλον. Έχουμε 5 παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό».
Για την άποψη του για τον Ολυμπιακό και το επερχόμενο ντέρμπι:
«Είναι μια καλή ομάδα ο Ολυμπιακός και το δείχνει και η βαθμολογία. Έχουν δείξει συγκέντρωση στα παιχνίδια τους. Είμαι κι εμείς μια πολύ καλή ομάδα. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι και οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα».
100 κιλα ARXIDIA Ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ. Τον καταπιε τον Ρωσο!
Για το γεγονός ότι έκανε μια γεμάτη εμφάνιση ο ίδιος, φωνάζοντας παρών ειδικά μετά την αποβολή του Καμαρά: «δεν ήμουν μόνο εγώ, όλη η αμυντική γραμμή έκανε εξαιρετική δουλειά. Όποτε χρειάστηκε κάναμε άμυνα, παίξαμε πιο απλά, δώσαμε τη μπάλα στον αντίπαλο και είχαμε μια σωστή προσέγγιση στο παιχνίδι μας».
Σε ερώτηση για το τι άλλαξε για τον ΠΑΟΚ με αφορμή τη σούπερ εκκίνηση στα πλέι οφ: «μιλήσαμε με τα παιδιά και είπαμε πως θέλουμε να πάρουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε ξεκινήσει καλά αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα…».
Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ, απάντησε: «δεν έχουμε μιλήσει ακόμη, δεν γνωρίζω να σας πω ακόμη, είμαι δανεικός ακόμη και είμαι αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις. Ίσως σε δύο εβδομάδες να έχουμε κάτι περισσότερο».
Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το τι θα ήθελε εκείνος, αν επιθυμεί να παραμείνει; «Είμαι χαρούμενος στον ΠΑΟΚ, νιώθω εμπιστοσύνη από το κλαμπ και το τεχνικό επιτελείο και σίγουρα νιώθω καλά εδώ…».